Târgovişte: E obligatoriu ca toţi câinii să fie ţinuţi în lesă pe stradă, iar stăpânii să aibă punguţe pentru a colecta excrementele

Târgovişte: E obligatoriu ca toţi câinii să fie ţinuţi în lesă pe stradă, iar stăpânii să aibă punguţe pentru a colecta excrementele

Proprietarii câinilor sunt obligaţi, conform regulamentului existent la nivelul municipiului Târgovişte, să plimbe câinii în locurile publice numai cu lesă scurtă şi să aibă la ei punguţe pentru a colecta excremetele animalelor.

În caz contrar, riscă amenzi între 100 şi 500 de lei. Cei care trebuie să constate şi să aplice amenzile sunt poliţiştii locali.

Regulamentul cu privire la gestionarea câinilor cu stăpân din Târgovişte mai prevede că deţinătorii de câini care stau la bloc au nevoie de acordul vecinilor pentru a creşte câini în apartament.

Câinii de talie mare sau cei agresivi trebuie să poarte botniţă când sunt în spaţii publice.

Deși regulamentul există de mai mult timp se pare că el nu este aplicat de către poliţiştii locali, în Târgovişte fiind proprietari de câini care îşi lasă libere animalele în parcuri, chiar în locurile de joacă pentru copii, pe străzi, în jurul blocului sau în alte locuri publice. Despre adunarea excrementelor animalului, mulţi nici nu concep acest lucru.

Cei care vor să sesizeze nereguli constatate în acest sens pot suna la Poliţia Locală Târgovişte la numerele de telefon 0245/631 895 sau 0785 212 904 sau la numărul scurt 921.

Puteți citi regulamentul de gestionare a câinilor cu stăpân din Târgoviște:1 Comentariu

  1. Avatar
    Rusine aprilie 29, 2017

    Cand s-or face locuri special amenajate pt caini, parcuri de caini cu toate conditiile LEGII, asa cum de altfel spune si articolul 11 din legea care dumneata spui ca nu e aplicata, stapanii de caini nu se vor mai duce in spatii publice. Ar trebui sa va fie rusine ca in conditiile in care sunt sute de rahati de maidanezi si sute de maidanezi pe strazi sau chiar in parcuri, dumneata sa te ingrijorezi de cainii cu stapan, care de cele mai multe ori sunt mai curati si mai educati decat multi oameni.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!