Târgovişte: Lucrările la PIDU-ri se vor finaliza în noiembrie

Târgovişte: Lucrările la PIDU-ri se vor finaliza în noiembrie

Lucrările la proiectele europene de infrastructură din Târgovişte se vor finaliza anul acesta, în noiembrie cel din micro 6 (PIDU A) şi în octombrie cel din micro 11, micro 12, cartierul CFR, Aleea Trandafirilor (PIDU B), a declarat, miercuri, la un post local de televiziune, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

PIDU-rile sunt implementate de Primăria Târgovişte. Reprezentanţii municipalităţii s-au arătat în numeroase rânduri nemulţumiţi de stadiul și calitatea lucrărilor.

În februarie 2015, când mandatul de primar al Târgoviştei a fost preluat de Cristian Stan (PSD), fosta administraţie liberală anunţa stadiul celor două proiecte: PIDU A la 35% şi PIDU B la 80%.

”PIDU B, care este într-un stadiu avansat, se va încheia în octombrie. Celălalt, PIDU A, la sfârşitul lunii noiembrie. Şi aici sunt câteva lucruri: a fost nevoie să facem plăţi, pentru că erau plăţi neefectuate de mult timp, să discutăm cu constructorii să se mobilizeze că nu prea le păsa, a trebuit să scoatem la licitaţie lucrări suplimentare neprevăzute, străzi care nu erau prinse cu apă, cu canal, în unele locuri era prinsă doar asfaltarea, nu era apa, canalul. Şi am scos din nou la licitaţie, nu eu, Primăria Târgovişte, Cristi Stan a făcut lucrurile astea, în cele şase luni. S-au adjudecat şi aceste lucrări. Dacă e să fim riguroşi în analiză, în luna august tot oraşul era spart, bulevardele principale din micro 6, Calea Câmpulung erau sparte. Astăzi s-a turnat doar primul strat”, a spus Adrian Ţuţuianu la Columna TV în emisiunea ‘Faţă în faţă’ moderată de Anda Ştefan.

Acum în micro 6 capacele de canal nu sunt la nivel cu asfaltul, iar asta le creează mari probleme în trafic șoferilor.

În zona PIDU B, unde s-a turnat şi stratul doi de asfalt carosabilul este vălurit, iar când plouă se formează bălţi.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (PIDU A şi B) beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

PIDU A

Au trecut cinci ani de la semnarea contractului de finanţare şi un an de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor.

Valoarea proiectului PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte de reabilitare străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal. De asemenea proiectul prevede realizarea de piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

PIDU B

Contractul de lucrări pentru PIDU B a fost semnat în iulie 2013 şi avea termen de finalizare 18 luni.Termenul nu a fost respectat.

Valoarea contractului era, la momentul semnării, de 52 de milioane de lei. În februarie 2015 au fost alocate, suplimentar, 2,5 milioane de lei din cauză că proiectantul ”a uitat” să introducă două străzi în proiect.

Lucrările sunt executate de Construcţii Erbaşu, lider de asociere, şi firma UTI.

Vor fi reabilitate reţelele de iluminat, reţele de apă canal, vor fi amenajate trotuare, se vor amenaja aproape 3.000 de locuri de parcare, vor fi construite piste pentru biciclişti, se vor realiza şase staţii de transport public, şase parcuri şi va fi amenajat un hectar de spaţiu verde.2 Comentarii

  1. Avatar
    baron2000 septembrie 17, 2015

    Pai cum termina in noiembrie, cand in cartierul CFR inca sunt doua strazi de care nici nu s-a atins constructorul.Credeam ca se face reabilitare totala, nu partiala.Starzile in cauza sunt cele care unesc str.C.Porumbescu si str.Pacii.Poate cineva din redactie citeste acest comentariu si se intereseaza de aceasta problema.

  2. Avatar
    Popa Ioan septembrie 18, 2015

    Faptul ca se apreciaza ca se vor incheia in noiembrie tine de science fiction. Este posibil sa termine in noiembrie avand in vedere ca nu se doreste o calitate a lucrarii : borduri ciobite , trotuare si strazi pe care balteste apa cand ploua , asfalt de calitate indoielnica , afaltare cu denivelari , spatiu verde nerefacut etc. Intre Bulevardul Castanilor si AI Cuza exista adevarate transee , pietonii neputand circula corespunzator , cratere nesemnalizate si neprotejate (risc sporit de accidente pentru pietoni), mocirla pe timp de ploaie etc. Pe trotuarul de pe B-ul IC Bratianu ( spre benzinaria Lukoil) trotuarul este blocat de cabluri imense aflate pe el.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!