Târgovişte: Manifestări de Ziua Imnului Naţional

Târgovişte: Manifestări de Ziua Imnului Naţional

Ziua Imnului Naţional a fost sărbătorită, la Târgovişte, într-un cadru solemn, la manifestare fiind prezente oficialităţi, reprezentanţi ai instituţiilor deconcentrate, oameni politici, localnici.

Acţiunea a avut loc în Piaţa Mihai Viteazu din municipiu.

„Așa cum doinele sunt expresia celor mai profunde trăiri ale românilor, imnul național strânge în versurile sale un mănunchi de istorie și un mesaj mobilizator pentru români, care i-a unit dintotdeauna, în momentele de cumpănă ale existenței lor. Sunt onorat să mă aflu astăzi, aici, pentru a cinsti și a mă bucura împreună cu dumneavoastră de această mare sărbătoare – Ziua Imnului Naţional, care are în centrul său unul dintre simbolurile fundamentale ale statalităţii, independenţei, suveranităţii şi unităţii naţionale – „Deşteaptă-te, române!”, cântec solemn pe care i-l datorăm lui Andrei Mureșanu”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Manifestările au debutat şi s-au terminat cu intonarea imnului de stat. La finalul evenimentului garda de onoare a Garnizoanei Târgovişte a defilat în aplauzele celor prezenţi.


error: Conţinut protejat !!