EXCLUSIV Târgovişte: Primăria vrea să introducă taxă pentru cei care circulă cu maşina în centru

EXCLUSIV Târgovişte: Primăria vrea să introducă taxă pentru cei care circulă cu maşina în centru

Primăria Târgovişte îşi propune să ia măsuri pentru reducerea transportului cu maşini personale în municipiu, în condiţiile în care nu s-a reuşit realizarea de parcări sau de drumuri decente în localitate.

În strategia de dezvoltare 2014-2020 există ca obiectiv ”Reducerea transportului cu autoturismele personale”.

reducere-automobile

Autorităţile vor, conform acestui document, să introducă o taxă (vignetă) pentru cei care vor să circule cu maşina în centrul oraşului. Tot pentru reducerea circulaţiei cu maşinile prin oraş municipalitatea îşi propune mărirea taxei de parcare în anumite zone.

În concluzie, dacă nu au reuşit să facă parcări şi drumuri, autorităţile spun să nu se mai circule şi astfel problema e rezolvată.

În mari oraşe europene ciculaţia auto în zonele centrale/istorice este limitată, dar acele zone au de cele mai multe ori destinaţie turistică; în cazul municipiului Târgovişte s-a luat această măsută în centrul istoric, dar în zona centrală a municipiului sunt foarte multe instituţii publice şi blocuri de locuinţe, deci limitarea circulaţiei auto ar ridica probleme locuitorilor.

UPDATE: Primarul interimar al municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a precizat că acesta strategie, postată pe pagina de internet a primăriei, nu este în forma finală (lucru neprecizat nicăieri în document).

”Este o propunere de strategie, aşa cum a fost prezentată de către consultant. Există un grup de lucru care se ocupă de această strategie. Repet, e forma propusă de consultant, strategia trebuie să fie adoptată în consiliul local pentru a produce efect. În momentul de faţă nu este decât un document informativ şi se aşteaptă sugestii cu privire la acest document. Vă asigur că nu va exista un document care să nu ţină cont de situaţia actuală din teren şi care să nu stabilească o direcţie de dezvoltare a municipiului Târgovişte coerentă şi în acord cu necesităţile acestui oraş”, a spus Stan.

Edilul a adăugat că o să discute cu reprezentanţii firmei care au realizat strategia de dezvoltare a municipiului Târgovişte pe tema proiectelor.

”O să am o discuţie cu cei care au propus aceste măsuri, vă asigur că vor rămâne numai acele măsuri care corespund necesităţilor oraşului. În acest an va trebui finalizată, este strategia pe următorii 10 ani”, a adăugat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.2 Comentarii

  1. Avatar
    dana aprilie 23, 2015

    oare chiar suntem o mare metropola europeana supraaglomerata, incat sa fie nevoie de o noua taxa de parcare.( in prezent se plateste una)….sau de rovignieta pentru circulatia auto in centrul orasului?
    Platim taxa de habitat pentru ca locuim in Targoviste, impozite pe masini si case, asigurari,…..si multe altele…uitati insa ca putini targovisteni mai lucreaza si au si asa venituri mici si in nici un caz nu ne putem compara cu locuitorii statelor vecine…din vestul Europei….veniturile sunt ca la noi = mici, iar taxele , preturile sunt ca la ei , adica= mari.
    Consider ca urmatoare taxa va fi pe aer, pentru ca inca mai respiram, cand nu vom mai face nici asta…cine va mai plati taxele voastre inventate peste noapte?….sau cine va va mai plati pe voi cei care trebuie sa ne asigurati un trai decent, voi sunteti cei pe care noi v-am ales …..am si uitat pentru ce ….orasul arata ca dupa cutremur….taxele sunt nenumarate pe umerii nostri, iar voi uitati ca functiile acestea sunt efemere si vine momentul in care ajungeti iarasi simpli locatari ai un oras cu oameni saraci si deprimati din cauza hotararilor voastre ……

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

error: Conţinut protejat !!