Târgovişte: Prins de Poliţie, după ce a smuls geanta unei femei pe o stradă din municipiu

furt-geanta

Un tânăr care a smuls geanta unei femei, pe o stradă din Târgovişte, a fost prins de poliţişti şi va fi prezentat Parchetului cu propunere de arestare preventivă, se arată într-un comunicat al Poliţiei Dâmboviţa, remis marţi.

”La data de 21 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Târgoviște au reținut un tânăr bănuit de comiterea infracțiunii de tâlhărie. Pe parcursul acestei zile, acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște cu propunere de arestare preventivă”, se arată în comunicatul Poliţiei Dâmboviţa.

Din cercetări a reieșit că în ziua de 20 noiembrie, cel în cauză i-ar fi sustras prin smulgere poșeta unei femei care se deplasa pe o stradă din Târgoviște.

Sfaturile polițiștilor pentru prevenirea tâlhăriilor:

Nu purtaţi la vedere, în mod ostentativ, bunuri sau obiecte de valoare și bijuterii!

Aveţi grijă ca poştele şi genţile să fie închise!

Nu vă lăudaţi străinilor cu valorile pe care le deţineţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Când folosiți mobilul pe stradă, manifestaţi atenţie la persoanele din jurul dumneavoastră şi observaţi-le reacţia.

Dacă se încearcă smulgerea bunurilor personale, acţionaţi prompt şi alertaţi persoanele din imediata apropiere.

Opuneţi rezistenţă numai dacă integritatea dumneavoastră fizică nu este pusă în pericol. În caz contrar, renunţaţi la obiectele pretinse de agresor şi anunţaţi imediat Poliţia la 112. Încercaţi să reţineţi cât mai multe date referitoare la autor/autori!

Evitaţi să vă deplasaţi după lăsarea întunericului sau la ore târzii pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, parcuri, pasaje subterane, parcări izolate, locuri din apropierea barurilor, iar dacă deplasarea este absolut necesară, apelaţi la serviciile de taximetrie autorizate.

 

error: Conţinut protejat !!