Târgovişte: Proiecte de peste 140 de milioane de lei, pregătite de de primărie pentru finanţare prin PNDL

cristian-stan-primarie-tgv

Primăria Târgovişte are pregătite proiecte cu o valoare totală de peste 140 de milioane de lei, cele mai multe vizând reabilitări de unităţi şcolare, de clădiri de instituţii, reparaţii drumuri, pentru care vrea să obţină finanţare de la bugetul central, a anunţat, luni, primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

”Legat de investiţiile pe care administraţia publică locală doreşte să le finanţeze prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Locală, am făcut o încadrare pe ceea ce înseamnă prevederile OU 28/2013 şi în acest moment suntem pregătiţi să depunem proiecte în valoate de 147 de milioane de lei, proiecte care nu ştiu dacă vor fi toate finanţate în acest an, dar într-un orizont de timp de doi-trei ani sperăm să le avem finanţate”, a spus primarul Cristian Stan.

Edilul a dat câteva exemple de investiţii, printre acestea reabilitarea unor unităţi de învăţământ din municipiu: Grădiniţa nr 13, Grădiniţa 7-15, Şcoala Tudor Vladimirescu, Şcoala Mihai Viteazul, Şcoala Matei Basarab; reabilitarea Pieţei Tricolorului, reabilitarea şi consolidarea corpurilor A, B şi C ale Primăriei Târgovişte, dotarea cu echipamente şi mobilier a mai multor şcoli şi licee, reabilitarea şi modernizarea unor creşe, reabilitarea şi modernizarea sediului Direcţiei de Asistenţă Socială Târgovişte, precum şi reabilitarea şi modernizarea unor drumuri din municipiu.

”În termen de 30 de zile de la data aprobării bugetului de stat avem obligaţia să depunem documentaţiile pentru aceste proiecte. Am vorbit de investiţiile noi, avem şi investiţii în continuare pe care vrem să le finanţăm. Spre exemplu ne gândim ca unul din pachetele de străzi pe care le avem deja aproape de adjudecare la nivelul primăriei să solicităm finanţare pe OG 28, legislaţia permite şi de aceea vom face acest lucru. Repet, nu este posibil să fie finanţate toate investiţiie în acest an, dar sperăm ca măcar câteva din aceste investiţii să intre la finanţare. În proporţie de 70% la acest moment avem gata documentaţiile tehnico-economice, adică putem să depunem în rice moment solicitările de finanţate, până la jumătatea lunii februarie vor fi gata şi restul documentaţiilor”, a precizat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Lista proiectelor:

error: Conţinut protejat !!