Târgovişte: Sume imense din buget pentru finalizarea proiectelor europene şi termene prelungite

Târgovişte: Sume imense din buget pentru finalizarea proiectelor europene şi termene prelungite

Consilierii locali din Târgovişte sunt convocaţi, miercuri, 9 decembrie, în şedinţă extraordinară pentru prelungirea termenelor principalelor proiecte europene ce se derulează în oraş (PIDU-rile şi complexul de nataţie), precum şi asigurarea unor sume pentru finalizarea acestor proiecte, dar şi pentru realizarea centurii ocolitoare.

Proiectul cu fonduri europene de realizare a centurii ocolitoare a Târgoviştei este ratat, acum edilii vor să realizeze investiţia cu fonduri de la bugetul local. Primăria Târgovişte vrea să contacteze un împrumut de 65 de milioane de lei (650 miliarde de lei vechi) pentru acest proiect.

Pe ordinea de zi a şedinţei convocată miercuri, la ora 8.00, mai sunt aprobarea perioadei de implementare până la 30.06.2016 a proiectelor Plan Integrat de Dezvoltare Urbană A şi B, a Complexului de Nataţie de la Baza Crizantema, dar şi a unui proiect de monitorizare video în zona urbană şi a celui ce vizează lucrările de la Grupul Şcolar Voievodul Mircea. Şi pentru realizarea Centrului de Informare Turistică se cere prelungirea termenului de finalizare.

Pentru PIDU A (micro 6) se mai cer 2 milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi) pentru finalizarea proiectului. Nu se precizează în proiectul de hotărâre pentru ce anume sunt necesari banii, se spune ”valoare estimată a sumelor necesare finalizării proiectului (sume neeligibile în cadrul proiectului care vor fi acoperite din surse proprii)”.

La PIDU B suma necesară finalizării proiectului (în afara finanţării europene) este de 600.000 de lei.

La Complexul de Nataţie suma care se cere este de 5,2 milioane de lei, nici aici nu este vreo explicaţie a solicitării financiare.

La Punctul de Informare Turistică, proiect european cu o valoare de 6 miliarde de lei vechi, se cere prelungirea perioadei de implementare şi o alocare suplimentară de 1 miliard de lei vechi.

Autorităţile anunţau, acum trei luni, finalizarea lucrărilor la PIDU-ri în noiembrie. Până în prezent nu s-a dat vreo explicaţie publică pentru necesitatea prelungirii termenului de finalizare a acestor lucrări.

Ordinea de zi a şedinţei din 9 decembrie:

error: Conţinut protejat !!