Târgovişte: Trotuare ocupate abuziv, primăria nu face nimic

trotuare-stalpi-09

str. Tudor Vladimirescu, micro 6, Târgoviște

Stâlpi în mijlocul trotuarului, dar şi materiale de construcţii, tarabe, prelungiri ale clădirilor, trepte şi rampe ocupă tot trotuarul, în mai multe zone ale municipiului Târgovişte.

Chiar în micro 6, în zona PIDU B, unde se efectuează lucrări la infrastructură cu bani europeni, sunt dublaţi stâlpii de beton cu unii de metal, unii stâlpi sunt lăsaţi în mijlocul trotuarului şi blochează accesul pietonilor sau al celor care merg cu căruciorul. Am întâlnit chiar şi trei stâlpi unul lângă altul în micro 6. În unele zone s-a asfaltat trotuarul, iar stâlpul a fost lăsat în mijlocul lui.

Situaţia se regăseşte şi în alte cartiere ale Târgoviştei.

Întrebat de reporterul stiriDB despre această situație, primarul interimar al Târgoviștei, Cristian Stan, a spus că în zona PIDU-rilor vor fi găsite soluții și stâlpii nu vor rămâne în mijlocul trotuarelor, însă există destule trotuare asfaltate cu stâlpi lăsaţi aşa.

trotuare-stalpi-02

Registrul Comerțului, Târgoviște

În centrul municipiului, la sediul Registrului Comerţului, pietonii trebuie să meargă pe stradă, trotuarul fiind ocupat de o rampă şi de scări ale clădirii. Situaţia se regăseşte şi în micro 4, la magazinul Diana.

trotuare-stalpi-01

micro 4, Târgoviște

Vizavi de spitalul judeţean pe trotuar a pus cineva faianţă, a făcut o treaptă, iar când plouă sau ninge pericolul de a aluneca este foarte mare.

trotuare-stalpi-08

zona Spital Județean, micro 6, Târgoviște

Tarabele, chioşcurile sau pur şi simplu legume şi fructe înşirate pe trotuar împiedică accesul pietonilor. În micro 2, pe Bulevardul Eroilor, aproape întreg trotuarul aferent bulevardului este ocupat de materiale de construcţii sau de maşini transport mărfuri. Evident, pietonii sunt nevoiţi să meargă pe partea carosabilă şi riscă să fie accidentaţi. Situația persistă de ani de zile, iar autoritățile nu au luat nicio măsură.

trotuare-stalpi-03

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

Ca tabloul să fie complet am întâlnit în micro 4 o situaţie aparte, cineva şi-a încorporat în casă stâlpul public de iluminat. Ori stâlpul a migrat spre casa omului, ori respectivul a considerat că poate lua o parte din terenul public fără nicio problemă.

trotuare-stalpi-12

micro 4, Târgoviște

Imaginea de oraş european de care autorităţile ne vorbesc e contrazisă de caii şi câinii care umblă pe străzile din Târgovişte.

trotuare-stalpi-06

zona Sala sporturilor Târgoviște

trotuare-stalpi-04

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

trotuare-stalpi-05

Bulevardul Eroilor, Târgoviște

trotuare-stalpi-07

Bulevardul Unirii, micro 6, Târgoviște

trotuare-stalpi-10

micro 4, Târgoviște

trotuare-stalpi-11

micro 4, Târgoviște7 Comentarii

 1. Avatar
  redriver iulie 01, 2015

  In zona 2 brazi, sunt „rechinii” care merg spre Pucioasa, cu persoane la ocazie. Trotuarul este blocat iar politia știe… Zilnic vin cei de la poliție si…negociază tarifele de protectie , fiindcă masuri nu iau! Polițiștii stau la glume cu rechinii , se vede ca sunt pe mâna…

  • Avatar
   simona iulie 03, 2015

   si vis-a-vis de Liceul Ienachita Vacarescu se intampla acelasi lucru.

 2. Avatar
  DINUT iulie 01, 2015

  CA SI IN PUCIOASA ,,, NUMAI ORASE SE POT NUMI PARCA AM FI UNDEVA INTR O TARA PARASITA CA AFGANISTAN ,, IAR PRIMARII SE LAFAIE SI SE BAT PENTRU PUTERE IAR POPULATIE PARCA NU EXISTA SI SE COMPLAC IN ACESTA MOCIRLA SI ATUNCI ,, NE MERITAM SOARTA ,, !!

 3. Avatar
  Vasile i/oan iulie 02, 2015

  Este o batatie de joc la adresa cetatenilor din Targoviste. Toti sunt vinovati, incepand cu primaria si continand cu firmele care executa lucrarile de proasta calitate si taie asfalul de 3-4 ori dupa ce a fost turnat, sa nu mai vorbim de gurile de canal strambe sau ingropate in asfalt. O batatie de joc pe bani europeni cu asfalt prost si foarte denivelat. Poate sesizeaza cineva DNA-ul ….

 4. Avatar
  simona iulie 03, 2015

  Nu numai stalpii pot fi intalniti pe trotuare, ci si masinile parcate ( in fata sediului pasapoarte Targoviste, Rectorat, in fata blocului D1 B-ul I.C. Bratianu, Bancpost si multe alte locuri).

 5. Avatar
  Sorin iulie 14, 2015

  La fel pe strada Berzei, care-i toata ocupata de masini,pe ambele sensuri, fie ale celor care merg la spital si nu vor sa dea 5 ron intrarea, fie ale celor care merg la scoala Cvorum sau in alte parti.

 6. Avatar
  virgil iulie 14, 2015

  Uitati de centrul vechi unde s.au construit(fara autorizatie) marea majoritate a teraselor.Pe deasupra au fost retezati 3 stalpi de iluminat public pentru amplasarea copertinelor.Pe „surse” se aude ca de ani de zile unii n.au platit nimic pentru ocuparea domeniului public sau declara o suprafata mult mai mica.Taxa la primarie e de aproape 10 €/metru patrat…deci sumele nu sunt deloc neglijabile.Riveranii din zona sunt terorizati de galagia dupa ora 23 cand normal ar fi sa fie liniste.Politia Locala tace…

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!