Târgovişte: Trotuare ”personalizate” în cadrul proiectului european de infrastructură PIDU A

trotuar-spital

Proiectul european de infrastructură derulat în Târgovişte (PIDU A şi B) prevede trotuare asfaltate în toate zonele cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU).

Cu toate acestea, vizavi de Spitalul Judeţean un trotuar este din faianţă, rămas așa dinaintea lucrărilor, puţin probabil că a fost o derogare de la proiect cu avizele necesare de la organismele europene. În afara problemei legate de nerespectarea proiectului, zona este un adevărat pericol pentru pietoni atunci când plouă sau ninge, iar faianţa devine extrem alunecoasă.

Zona e greu accesibilă persoanelor cu dizabilități aflate în cărucior sau părinților cu copii în cărucior.

Pe lângă aceste aspecte apare şi cel legal, nu este permisă, fără aprobări, efectuarea de lucrări (inclusiv faianţare şi executare de trepte) pe domeniul public.

Nu vrem să dăm idei, dar fiecare şi-ar putea, în aceste condiţii, să îşi amenajeze trotuarul din faţa locuinţei sau firmei după cum are chef: cu faianţă roşie, marmură, nisip de la Vama Veche, granit, gazon, parchet.

imagine dinaintea asfaltării

imagine dinaintea asfaltării3 Comentarii

 1. Avatar
  Enache Lucian octombrie 19, 2015

  Todeauna mi-au placut replicile „acide”ale intelectualilor aflati cica la dreapta esicherului politic . In timp ce Stan face poze cu asfatul turnat cu banii europenilor adusi de Boriga si ai lui, Ciprian si Claudiu se cearta pe sexul ingerilor. Va rog sa veniti si la sedintele extraordinare chiar daca nu se platesc. Iesiti in presa dar nu ca sa va razboiti intre voi, ci sa intrebati executivul de ce nu s-a finalizat Centura Targovistei, intrebati de ce se autorizeaza constructii P+4, in zona centrala, fara nici un loc de parcare, intrebati executivul cati bani trebuie sa plateasca targovistenii pentru prostiile transpartinice ale lui Boriga si Tutuianu.

 2. Avatar
  Radu octombrie 19, 2015

  Sau intrebati de ce avem magazine tip supermarket in centrul orasului in loc sa il dezvoltam coerent, durabil. Orasul Targoviste a fost printre putinele orase cu aproape 40 ha de teren care putea suferi , in timp, o conversie functionala (fostul UPET) si sa poata sa-si aduca in zona centrala toate institutiile publice, serviciile de interes municipal si judetean, extinderea universitatii in zona centrala si nu periferica, rezolvarea sistemului de circulatii din zona centrala, etc. etc. Cresterea calitatii spatiului urban, imbunatatirea serviciilor si dotarilor genereaza crestere, aduc un plus valoare si polarizeaza tot testului urban… Daaar noi asfaltam in continuare, apoi, in mod suprinzator…. reasfaltam prost si ulterior mai tragem cateva tevi, pardon „fantani arteziene spontane”… Sensuri giratorii subdimensionate, intersectii subdimensionate, gestiune inexistenta a parcarilor, transport in comun muribund… si lista continua. Primarii vin si pleaca. Nu fac politica, nu imi pasa cum se numeste x si y. Nimeni nu doreste binele comunitatii. Toti arunca cu noroi pentru ca este mai usor. Politicienii „Intelectuali” abia reusesc sa lege o fraza coerenta. Cu parere de rau cred ca a avea pretentia de a gandi strategic, durabil, cel putin pe termen mediu, este ceva de domeniul stiintifico-fantastic pentru judetul Dambovita.

 3. Avatar
  Ruxandra octombrie 19, 2015

  Domnul Enache, eu v-as intreba pe d-stra. Voi, clasa politica votati bugetul. Voi, clasa politica conduceti executivul. Clasa politica decide in consiliu ce se asfalteaza, cum , unde si cat. Ce te face mai breaz ca altii? Parca erati din acelasi partid.

Lasă un comentariu

Adresa de mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

error: Conţinut protejat !!