Victor Ponta: M-am bucurat să particip la sărbătorirea Sf. Nifon la Târgovişte

Victor Ponta: M-am bucurat să particip la sărbătorirea Sf. Nifon la Târgovişte

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Târgovişte că a venit la sărbătorirea Sf. Nifon la invitaţia arhiepiscopului şi Mitropolitului Târgoviştei, Nifon, şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, şi că este bucuros că a putut lua parte la acestă manifestare.

ipp

”E un an special pentru România, sunt 300 de ani de când se comemorează martiriul lui Constantin Brâncoveanu şi a fiilor săi. Împreună cu Patriarhia Română am încercat să sprijinim, nu numai evenimentele de comemorare ci şi, mai ales, refacerea operelor lui Brâncoveanu, inclusiv aici în Dâmboviţa este un palat care a fost construit în acea perioadă şi care are nevoie de sprijin pentru reconstrucţie. La fel am făcut cu toate bisericile care îl au ca şi ctitor pe Constantin Brâncoveanu şi cred că, în acest fel, putem să refacem o parte din tradiţia şi din valorile care definesc România şi cultura noastră”, a precizat Victor Ponta.

La manifestări a fost prezent şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, parlamentari, oficialităţi locale, credincioşi.

Victor-Ponta-la-Targoviste-5

”M-am bucurat să pot participa la acest eveniment şi mulţumesc şi mitropolitului şi consiliului judeţean, primăriei, tuturor celor care au făcut ca acest eveniment să aibă loc”, a mai spus premierul Victor Ponta.

ipp

Câteva mii de persoane sunt prezente la manifestările de sărbătorire a Sfântului Nifon de la Târgovişte. În cursul dimineţii a fost oficiată Sfânta Liturghie de arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, împreună cu alţi ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române.

hdr

În faţa Catedralei Arhiepiscopale şi Mitropolitane se află racla cu moaştele Sfântului Ierarh, la care credincioşii se vor putea închina pe parcursul întregii zile.

ipp

error: Conţinut protejat !!