11 persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri

11 persoane arestate preventiv pentru trafic de droguri

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au destructurat o grupare infracțională specializată în traficul ilicit de droguri de risc și mare risc.

”1,8 kilograme de cannabis, opt plante de cannabis ajunse la maturitate, aproximativ 62 de grame de cocaină, 13 timbre de „droguri de petrecere”, 34646 de lei, 800 de franci elveţieni, 580 de euro, două pistoale cu bile,două puşti cu aer comprimat şi un pistol de tip airsoft, patru cântare electronice de mare precizie, cinci grindere şi o instalaţie destinată creşterii plantelor de cannabis au fost confiscate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

La data de 28 septembrie a.c., Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Dâmbovița și procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Dâmbovița au efectuat 19 percheziții domiciliare ( 17 în Dâmbovița și 2 în București), pentru destructurarea unei grupări infracționale, constituită din 16 membri, care aproviziona piața ilicită de droguri din municipiul Târgoviște, județul Dâmbovița.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R..

La acțiune au participat polițiști din cadrul Brigăzilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti și Bucureşti, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Buzău, ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dâmboviţa şi jandarmi.

Totodată au fost puse în executare 18 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la audieri.

Din cercetări s-a stabilit că, la sfârşitul anului 2013 și începutul anului 2014, 16 persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat și ar fi desfășurat activităţi infracţionale din sfera traficului de droguri, în principal pe raza municipiului Târgovişte. Membrii grupării ar fi procurat şi distribuit droguri de risc, respectiv cannabis şi adiacent droguri de mare risc, precum şi substanţe cu efect psihoactiv.

Conform comunicatului IJP Dâmboviţa, 11 membri ai grupării au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de „constituire a unui grup infracţional organizat”, „trafic de droguri de risc”, „trafic de droguri de mare risc” şi „efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe cu efect psihoactiv”.

error: Conţinut protejat !!