14.55 – ora la care angajaţii nu mai au chef de muncă

14.55 – ora la care angajaţii nu mai au chef de muncă

Un studiu britanic realizat de cercetători de la London Offices și publicat de site-ul Daily Mail arată că la ora 14.55 se înregistrează cea mai scăzută productivitate.

Ecuația magică pentru o bună productivitate la locul de muncă ar fi 52 de minute de lucru și 17 minute de pauză – a constatat o firmă letonă, conform lefigaro.fr.

După câteva ore consecutive de lucru, se recomandă o pauză a creierului pentru a putea continua eficient. Este ceea ce se numește a lucra inteligent. Metoda a fost dovedită concret la Draugiem Group, firmă letonă care a elaborat un studiu publicat pe site-ul publicației lunare Fast Company. Cu ajutorul DeskTime, soft comercializat de firmă, s-a urmărit ce făceau salariații la calculator în aplicații considerate ‘productive’, ‘neproductive’ sau ‘neutre’. Rezultatul a fost că 10% dintre salariații cei mai eficienți luau pauze regulat, iar la campionii productivității ele durau 17 minute, la 52 de minute lucrate.

Este vorba însă de o adevărată pauză și o adevărată odihnă, nu de 17 minute petrecute pe facebook sau într-o conversație cu colegul despre necazurile de la serviciu. Salariații de la Drauguiem Group se relaxează în cel mai bun sens al cuvântului: se plimbă, citesc sau vorbesc, dar nu despre activitatea lor profesională.

Nu se știe dacă regula de 52 + 17 minute este cea mai bună (nu la toate locurile de muncă se poate aplica), dar oricum sunt necesare pauze regulate pe parcursul zilei, fie și numai pentru că oamenii nu sunt la fel de concentrați pe tot parcursul zilei.

error: Conţinut protejat !!