76 de percheziţii în Dâmboviţa şi alte judeţe la persoane suspectate de evaziune; prejudiciu 68 milioane euro

76 de percheziţii în Dâmboviţa şi alte judeţe la persoane suspectate de evaziune; prejudiciu 68 milioane euro

Poliţiştii efectuează vineri dimineaţă 76 de percheziţii – 63 în Bucureşti şi 13 în judeţele Ilfov, Prahova, Dâmboviţa, Teleorman, Giurgiu şi Ialomiţa – pentru destructurarea unui grup specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi rambursări ilegale de TVA, care ar fi creat un prejudiciu de circa 68 de milioane de euro.

Totodată, poliţiştii Capitalei pun în executare 76 de mandate de aducere emise de magistraţi pe numele membrilor grupului.

Poliţiştii Capitalei au documentat, în perioada 2008-2013, activitatea infracţională a unui grup de persoane care prin intermediul unei filiere de firme-fantomă şi înregistrarea în contabilitate de cheltuieli fictive ar fi primit rambursări ilegale de TVA.

‘Activitatea principală a membrilor grupului o reprezenta cumpărarea de terenuri şi revânzarea acestora, cu o creştere artificială a preţului, precum şi achiziţionarea de echipamente medicale. Prin activitatea infracţională realizată, bănuiţii ar fi produs un prejudiciu bugetului consolidat al statului în valoare de aproximativ 68.000.000 de euro’, se arată într-un comunicat al IGPR.

Percheziţiile se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul IGPR, specialiştilor Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Serviciului Român de Informaţii şi IPJ Ilfov.

error: Conţinut protejat !!