8 Lucruri de Luat în Considerare în Alegerea Unui Birou de Gaming Ideal

Un birou bine ales îţi va oferi tot spaţiul necesar unui sistem de joc sau pentru computer şi, totodată, îţi va permite să faci ajustările necesare pentru a creşte confortul. Asociat cu un scaun ergonomic adecvat, biroul de gaming poate face minuni pentru corpul tău.

Indiferent dacă eşti un împătimit al jocurilor PS sau vrei doar o masă de lucru mai confortabilă, gama de birouri de gaming de la Top Scaune îţi oferă nenumărate soluţii de care merită să ţii cont. 

De ce este folositor un birou de gaming?

Una dintre caracteristicile esenţiale ale unui birou de gaming este spaţiul generos pe care îl oferă. În vreme ce birourile standard au spaţiul necesar pentru monitor, un blat glisant pentru tastatura şi mouse, biroul pentru gaming este special creat pentru a putea găzdui mai multe monitoare, tastatura şi oferă spaţiul generos pentru mouse sau diverse periferice specifice jocurilor.

Spaţiul generos este un avantaj considerabil pentru cei care doresc să se joace la calculator. Spaţiul insuficient poate crea necesitatea creşterii nivelului de sensibilitate a mouse-ului, iar acest lucru are impact negativ asupra jocului.

Mesele şi birourile de gaming au parcurs un drum lung până la forma actuală şi devin din ce în ce mai populare. Special create pentru a asigura cât mai mult confort gamer-ilor, acestea pot include iluminare cu LED, standuri pentru controllere, căşti sau chiar şi pentru băuturi.

Prin urmare, un birou de gaming elegant poate completa cu succes configurarea sistemului tău de joc!

Birouri normale VS birouri de gaming

Birourile de gaming pot fi utilizate atât pentru muncă, cât şi pentru a juca jocuri şi se diferenţiază prin câteva caracteristici de cele normale:

  • Pot fi reglate pe înălţime, în funcţie de necesităţile utilizatorului. Acest lucru face ca sesiunile de joc sau de lucru să fie mai confortabile
  • Oferă mai mult spaţiu pentru periferice precum controlerele, volanul sau căştile.
  • Birourile normale pot avea mai mult spaţiu de depozitare şi stocare pentru documente, dar sunt şi birouri de gaming care oferă acest lucru. 
  • Pentru a menţine staţia de joc cât mai ordonată, birourile de gaming pot avea şi soluţii de gestionare şi organizare a cablurilor, ceea ce este foarte apreciat de cei care nu doresc să le vadă.
  • Birourile de gaming, chiar dacă sunt mai scumpe decât cele normale, sunt dotate cu funcţii reglabile care le fac mai confortabile şi asigură mai mult spaţiu de lucru sau de joc.

Aspecte importante de luat în calcul în achiziționarea unui birou de gaming

Iată câteva aspecte de care ar trebui să ţii cont când cumperi un birou de gaming!

Dimensiunea – Birourile de calculator şi gaming sunt disponibile în diverse dimensiuni şi ar trebui alese în funcţie de necesităţile utilizatorului şi de staţia de lucru. Înainte da a cumpăra un birou de gaming, ar trebui stabilită dimensiunea monitorului sau a laptopului şi de cât spaţiu este nevoie pentru a putea desfăşura activitatea sau jocul cât mai sigur şi mai confortabil. 

Forma – Pentru a satisface toate preferinţele clienţilor, birourile de gaming sunt realizate în diverse forme. În vreme ce birourile în formă dreptunghiulară sunt cele mai comune, se mai poate opta pentru birouri în formă de L sau diverse forme cu marginile rotunjite. Desigur, forma biroului trebuie aleasă în funcţie de spaţiul disponibil, de locul în care va fi poziţionat şi de necesităţi. De asemenea, acestea pot fi dotate cu spaţii pentru diverse accesorii de birou de gaming.

Materiale – Calitatea materialelor din către sunt confecţionate este importantă şi se reflectă în aspectul, durabilitatea şi rezistenţa biroului de gaming. De asemenea, materialele au impact asupra costului, a greutăţii, a funcţionalităţii, a esteticii şi a designului. 

Asamblate sau nu – Birourile de gaming sunt acum disponibile atât în varianta asamblată, cât şi în cutii. Pentru a uşura transportul, însă, multe firme aleg a doua variantă. Astfel, livrarea este mult mai uşoară şi mai puţin costisitoare. Totuşi, birourile gata asamblate par să fie mai atrăgătoare şi, chiar dacă sunt mai scumpe şi implică preţuri de transport mai mari, încă sunt căutate de gameri.

Ergonomia – Un birou destinat unui sistem informatic trebuie să servească, în primul rând, scopului pentru care este cumpărat şi anume să ofere confort cât mai mare utilizatorului. Astfel, când cumperi un birou de gaming ar trebui să ţii cont de blatul pentru tastatură, etajere şi spaţii de depozitare pentru periferice, facilităţi de reglare a înălţimii, facilităţi de ascundere şi organizare a cablurilor, formă, material şi orice alt aspect care contribuie la ergonomia acestuia. De asemenea, marginile rotunjite sunt un plus pentru a evita loviturile şi vânătăile. Nu uita că poţi opta pentru un birou gaming reglabil sau un birou gaming cu led.

Ţinând cont de aceste aspecte vei putea restrânge opţiunile, iar alegerea biroului de gaming sau de operare PC va fi mai uşoară, rămâne doar să stabileşti bugetul şi furnizorul şi apoi să te bucuri de noua ta achiziţie!

error: Conţinut protejat !!