Accesul în parcul Mihai Bravu din Târgovişte, interzis din cauza surpării malurilor Ialomiţei

Accesul în parcul Mihai Bravu din Târgovişte, interzis din cauza surpării malurilor Ialomiţei

Accesul în parcul Mihai Bravu din Târgovişte este interzis din cauza alunecărilor de teren de pe malul râului Ialomiţa, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, remis joi.

”Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la căderi masive de precipitaţii tronsonul dintre podul Teiş şi Podul Mihai Bravu a fost afectat. Astfel, facem apel la toţi locuitorii municipiului Târgovişte să evite zona respectivă, care, în momentul de faţă, nu mai prezintă siguranţă”, se precizează în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Conform documentului, accesul în parcul Mihai Bravu este interzis.

”În acest moment, accesul în parcul Mihai Bravu, pe tronsonul podul Teiş – Podul Mihai Bravu, este interzis, pe termen nelimitat, pentru consolidarea malurilor, care au avut de suferit din cauza ploilor căzute pe teritoriul municipiului nostru în ultimul timp, dar şi pentru că râul Ialomiţa a ieşit din matcă”, se mai arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Parcul Mihai Bravu a fost dat în folosinţă în 2009, se află la ieşirea din Târgovişte spre Teiş, de-a lungul râului Ialomiţa, şi este un spaţiu pentru agrement activ, dedicat în special bicicliştilor, celor care vor să meargă pe role sau skateboard. Probleme din cauza surpării malurilor râului Ialomiţa au mai fost, în acest parc, şi în 2010, iar atunci suma aprobată de consiliul local pentru consildarea malului a fost de 2,3 milioane de lei.

Costul de realizare a parcului a fost de aproximativ 1 milion de lei, bani proveniţi de la Fondul de Mediu pentru crearea de spaţii verzi.

[spoiler title=”Comunicat Primăria Târgoviște (click pentru textul integral)” style=”fancy” icon=”plus-circle”]

Comunicat de presă

Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care au dus la căderi masive de precipitaţii tronsonul dintre podul Teiş şi Podul Mihai Bravu a fost afectat. Astfel, facem apel la toţi locuitorii municipiului Târgovişte să evite zona respectivă, care, în momentul de faţă, nu mai prezintă siguranţă.

În acest moment, accesul în parcul Mihai Bravu, pe tronsonul podul Teiş – Podul Mihai Bravu, este interzis, pe termen nelimitat, pentru consolidarea malurilor, care au avut de suferit din cauza ploilor căzute pe teritoriul municipiului nostru în ultimul timp, dar şi pentru că râul Ialomiţa a ieşit din matcă.

Menţionăm că zona afectată va fi marcată, delimitată şi semnalizată corespunzătoar graţie Serviciului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei pentru Administrarea Patrimoniului Public.

Pentru a veni în sprijinul celor care încearcă remedierea cât mai rapidă a acestei situaţii delicate, facem, încă o dată, apel la cetăţenii Târgoviştei să dea dovadă de spirit civic şi să evite, în perioada următoare, zona amintită 

                                                                                          Biroul de presă

[/spoiler]
error: Conţinut protejat !!