Acuzaţii de mită privind cumpărarea de voturi în Consiliul Local Târgovişte cu 10-15 mii de euro

Acuzaţii de mită privind cumpărarea de voturi în Consiliul Local Târgovişte cu 10-15 mii de euro

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă că un lider UNPR Dâmboviţa oferă 10-15 mii de euro pentru un vot în Consiliul Local Târgovişte la şedinţa de alegere a viceprimarilor municipiului.

Tot în acea şedinţă de consiliu local e posibil să fie schimbat din funcţie primarul interimar (PSD) al Târgoviştei, Cristian Stan, asta dacă PNL va obţine majoritatea voturilor.

În replică la acuzaţiile aduse de Ţuţuianu, UNPR Dâmboviţa a dat un comunicat de presă în care cataloghează afirmaţiile acestuia drept calomnioase şi denigratoare.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a cerut instituţiilor abilitate să se sesizeze.

”Atrag atenţia tuturor instituţiilor statului că mai mulţi consilieri locali municipali din Partidul Social Democrat sau din alte partide politice au fost chemaţi la discuţii de liderul unui partid politic local şi li s-au oferit sume de bani de 10 – 15 mii de euro pentru a vota în consiliul local. Şi atrag atenţia prefectului, o să fac şi scris astăzi, să participe la şedinţa consiliului local, pentru că li s-a cerut consilierilor din anumite partide politice să-şi numeroteze buletinele de vot, ceea ce anulează, practic, votul secret. Aici nu mai e de joacă. Astea sunt infracţiuni de dare şi luare de mită, conexe faptelor de corupţie. Şi liderul politic respectiv trebuie să ştie asta”, a afirmat Ţuţuianu.

Întrebat de jurnalişti la ce lider de partid face referire, Ţuţuianu a răspuns: ”acelaşi UNPR”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa a susţinut că are aceste informaţii de la mai mulţi consilieri, urmând a face declaraţii complete către instituţiile abilitate.

”Avem doi consilieri municipali PSD care au făcut această declaraţie publică, este cunoscută de tot grupul de consilieri şi suntem pregătiţi să dăm declaraţii. (…) O să ne cheme instituţiile statului şi-o să dăm declaraţii acolo. Au fost afirmaţii publice”, a adăugat Ţuţuianu.

UNPR Dâmboviţa susţine, într-un comunicat de presă, că afirmaţiile lui Ţuţuianu privind implicarea UNPR în oferirea de bani pentru voturi în Consiliul Local Târgovişte sunt calomnioase şi denigratoare.

”Faţă de afirmaţiile calomnioase, denigratoare şi repetate aruncate în spaţiul public de către preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, îi cer acestuia să nominalizeze public următoarele: cine este liderul UNPR care ar fi făcut promisiuni de oferire de sume de bani sau alte avantaje în scopul declarat de Adrian Ţuţuianu, anume oferirea de sume cuprinse între „10 000 şi 15 000 de euro pentru a vota în Consiliul Local Târgovişte”; cine sunt persoanele cărora li s-au promis sau remis sume de bani sau alte bunuri şi ce funcţii deţin acestea”, se arată în comunicatul UNPR Dâmboviţa, semnat de preşedintele organizaţiei, Dumitru Miculescu.

În document se mai spune că ”dacă preşedintele PSD Dâmboviţa deţine asemenea informaţii şi nu le pune la dispoziţia organelor abilitate (…) omisiunea denunţării unor fapte penale este pedepsită de Codul Penal. Asta dacă nu cumva, alții sunt cei care amenință și oferă beneficii, arâtând cu degetul spre UNPR pentru a distrage atenția de la jocurile politice din spatele ușilor închise”.

”Autoritățile competente îi pot întreba direct pe unii dintre consilierii PNL, de exemplu: Claudiu Dumitrescu, Pavel Babeu sau Livia Mocanu, dacă le-a oferit cineva bani, funcții sau avantaje, sau dacă sunt sau au fost amenițați. Așa cum la fel de bine ar putea fi întrebați toți cei 20 de consilier locali. UNPR nu are, la acest moment, reprezentant în Consiliul Local Municipal Târgoviște, dar va urmări cu atenție, la fel ca întreaga opinie publică, dinamica votului de mâine, 5 februarie 2016, în cadrul forului amintit”, se mai arată în comunicatul UNPR Dâmboviţa.

Consilierii locali din Târgovişte vor alege, vineri, în şedinţă extraordinară doi viceprimari, iar primarul interimar, Cristian Stan, ar putea fi schimbat din funcţie.

Pe ordinea de zi a şedinţei sunt două puncte referitoare la alegerea viceprimarilor. Nicio formaţiune politică nu deţine majoritate clară în Consiliul Local Târgovişte.

Un post de viceprimar a devenit vacant după ce, în urmă cu câteva zile, Cosmin Bozieru a pierdut funcţia odată cu excluderea din UNPR. Bozieru a declarat că va ataca în instanţă ordinul prefectului în urma căruia a pierdut funcţia de consilier local, implicit şi pe cea de viceprimar.

Un alt post de viceprimar este vacant de un an, de când Cristian Stan a preluat atribuţiile de primar.

error: Conţinut protejat !!