Administratorii unei firme din Bălteni, reţinuţi pentru evaziune; prejudiciu 3,2 milioane de lei

Administratorii unei firme din Bălteni, reţinuţi pentru evaziune; prejudiciu 3,2 milioane de lei

UPDATE 15.40 Cei doi reţinuţi pentru evaziune fiscală au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

Doi bărbaţi, administratori ai unei firme din Bălteni, judeţul Dâmboviţa, au fost reţinuţi pentru evaziune fiscală, prejudiciul fiind de 3,2 milioane de lei, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa, remis marţi.

Cei în cauză au 33, respectiv 39 de ani.

”Din cercetări a reieşit că, în perioada ianuarie-mai 2014, în calitate de administratori ai unei societăţi din Bălteni, bănuiţii ar fi înregistrat în evidenţele contabile operaţiuni comerciale fictive referitoare la achiziţii de materiale feroase şi neferoase, sustrăgându-se de la plata unor taxe şi impozite a căror valoare se ridică la 3.253.160 lei. De asemenea, în perioada februarie-iulie 2014,  administratorii ar fi transferat diverse bunuri şi sume de bani provenite din infracţiuni, în scopul ascunderii şi disimulării originii ilicite a acestora, prin introducerea prin mijloace dolosive în circuitul economic a 10.878.950 de lei. Banii sunt susceptibili a proveni din acte de evaziune fiscală”, se arată în comnicatul IPJ Dâmboviţa.

Activităţile de cercetare penală s-au desfăşurat sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dâmboviţa.

În curdul zilei de marţi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

error: Conţinut protejat !!