Adrian Ţuţuianu – cetăţean de onoare al Raionului Ialoveni, Republica Moldova

Adrian Ţuţuianu – cetăţean de onoare al Raionului Ialoveni, Republica Moldova

Senatorul PSD de Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a primit titlul de cetăţean de onoare al Raionului Ialoveni, într-o manifestare de aniversare a 40 de existenţă a raionului, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, remis marţi.

Adrian Ţuţuianu şi o delegaţie a CJ Dâmboviţa au participat, în perioada 28 aprilie – 1 mai la o vizită în Raionul Ialoveni, Republica Moldova.

CJ Dâmboviţa s-a înfrăţit cu Raionul Ialoveni în perioada în care Adrian Ţuţuianu era preşedinte al consiliului.

COMUNICAT DE PRESĂ 

Vizita delegației Consiliului Judeţean Dâmboviţa în Republica Moldova

În perioada 28 aprilie – 1 mai 2017, o delegație a Consiliului Judeţean Dâmboviţa a efectuat o vizită de lucru în Republica Moldova. Din delegație au făcut parte: Președintele Alexandru Oprea, Vicepreşedintele Alin Manole, consilierii judeţeni Florian-Dan Georgescu, Jean Popescu și Valeriu Fulga, precum și reprezentanţi ai aparatului propriu al instituţiei. Alături de reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița s-a aflat și senatorul Adrian Țuțuianu.

În acest sens, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a răspuns invitaţiei autorităţilor moldovene de a participa atât la festivitatea „Raionul Ialoveni – la 40 de ani”, eveniment dedicat aniversării a 40 de ani de existenţă a Raionului Ialoveni, cât şi la vizita de lucru la obiectivul de investiţii „Reparaţie capitală şi dotare tehnică a Liceului Teoretic Ştefan Vodă” din Raionul Ştefan Vodă, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

În baza acordurilor de colaborare încheiate de Județul Dâmbovița cu Raioanele Ștefan Vodă și Ialoveni,  între părţi au fost stabilite relaţii de prietenie şi colaborare menite să susţină dezvoltarea de activităţi economice, sociale, cultural-educaţionale la nivelul celor două unităţi administrativ-teritoriale, Consiliul Judeţean Dâmboviţa fiind și cofinanțator al unui alt obiectiv de investiţii din regiune – o grădință în Raionul Ialoveni.

De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a dorit să verifice stadiul lucrărilor și la această investiție deplasându-se la grădiniţa din localitatea Ruseştii Noi. Potrivit discuțiilor purtate de autoritățile județene cu Președintele Raionului Ialoveni și cu Primarul localității Ruseștii Noi, lucrările se vor finaliza în câteva luni, data preconizată a inaugurării fiind ziua de 27 august 2017.

După vizitarea obiectivelor de investiţii mai sus-menţionate, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea, s-a declarat mulţumit de stadiul lucrărilor, ambele proiecte urmând a contribui la îmbunătățirea calității vieții și a condițiilor de învățământ pentru elevii celor două raioane. Cu o populație de aproximativ 6.000 de locuitori, din care 1.200 copii, în localitatea Ruseștii Noi va funcționa o grădiniță modernă care va oferi suficient spaţiu pentru 200 de copii. Liceul din localitatea Ștefan Vodă este una dintre cele mai mari și mai competitive instituții de învățământ din această țară.

Prezenţa delegaţiei Consiliului Judeţean Dâmboviţa la evenimentele amintite a coincis cu vizita delegaţiei Crucii Roşii Filiala Dâmbovița în Republica Moldova în vederea acordării de pachete sociale mai multor persoane din cele două raioane, această activitate realizându-se cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. La invitaţia Crucii Roșii Dâmboviţa, Preşedintele Alexandru Oprea și membrii delegaţiei s-au alăturat acţiunii umanitare întreprinse de voluntarii Crucii Roşii, participând la distribuirea directă a pachetelor către locuitorii din Raioanele Ialoveni şi Ştefan Vodă.

Totodată, cu prilejul acestei vizite, Preşedintele Alexandru Oprea, alături de reprezentanţii CJD, a purtat discuţii şi cu autorităţile administrației publice din Raioanele Căuşeni și Ștefan Vodă. În cadrul acestor discuții, principale puncte abordate au vizat posibilitățile de extindere a colaborării inițiate între cele două părți și pe plan local, între autoritățile administrației publice locale.

Vizita delegaţiei CJD în Republica Moldova s-a încheiat cu participarea la festivitatea „Raionul Ialoveni, la 40 de ani”, prilej cu care Preşedintele Alexandru Oprea a adresat felicitări şi urări de bine atât conducerii Raionului Ialoveni, cât şi tuturor cetăţenilor prezenţi la eveniment, încurajând și reafirmându-și susținerea pentru continuarea de proiecte comune menite să aducă beneficii în toate domeniile de interes ale dezvoltării durabile. Manifestarea a fost una solemnă, cu diferite momente care au marcat istoria şi tradiţia locului, la eveniment fiind prezenți atât reprezentanți ai diferitelor regiuni din România, cât și personalități marcante din administrația centrală a Republicii Moldova: Andrian Candu – Președinte al Parlamentului și, respectiv, Monica Babuc – Ministrul Culturii. În cadrul acestei festivității, reprezentanții administrației locale i-au acordat senatorului Adrian Țuțuianu titlul de Cetățean de Onoare al Raionului Ialoveni.

Biroul Comunicare, Relaţii Externe al Consiliului Judeţean Dâmboviţa

 

error: Conţinut protejat !!