Adrian Ţuţuianu (preşedinte PSD Dâmboviţa): Ne propunem, ca partid, să obţinem cel mai bun rezultat la europarlamentare

Partidul Social Democrat îşi propune să obţină un rezultat de minim 35% la alegerile europarlamentare, procent pe care trebuie să îl aibă fiecare filială judeţeană.

”PSD are ca obiectiv minim de atins la alegerile europarlamentare din 2014 un procent de 35%. Ne dorim să fim primul partid politic, ca rezultate la nivel naţional. Acest scor de 35% este unul minim obligatoriu pentru fiecare organizaţie judeţeană”, aprecizat Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Adrian-Tutuianu-1

PSD candidează separat de alte partide la Europarlamentare, deoarece fiecare face parte din grupuri europene diferite.

Alegerile europene din 2014 au o miză mai mare decât pare la prima vedere. În primul rând, pentru că într-adevăr contează „pe cine trimitem la Bruxelles”, acolo se face peste 70% din legislaţia aplicabilă în România. În al doilea rând, pentru că va conta mult cine trimite cât mai mulţi eurodeputaţi: de asta va depinde cine va ajunge comisar european, dar şi alegerea preşedintelui Comisiei Europene. În al treilea rând, campania merită să aibă o minimă (dacă nu e posibilă mai multă) dezbatere pe teme europene şi să nu fie lăsată doar la discreţia dezbaterii pe teme pur naţionale.

error: Conţinut protejat !!