Adrian Ţuţuianu (PSD, preşedinte CJ Dâmboviţa): Sper să am suportul colegilor liberali, am câştigat împreună

Adrian Ţuţuianu (PSD, preşedinte CJ Dâmboviţa): Sper să am suportul colegilor liberali, am câştigat împreună

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu (PSD) a declarat, miercuri, pentru stiriDB, că speră să aibă suportul liberalilor în consiliu, în caz contrar are soluţii de rezervă pentru asigurarea majorităţii în CJ.

”Sper să am suportul colegilor liberali, pentru că am câştigat împreună consiliul judeţean şi am propus împreună un program de dezvoltare a judeţului. Dacă vor fi probleme eu, ca orice om politic serios, am analizat şi variante de rezervă. Sunt convins că voi găsi totdeauna soluţie de majoritate la limită, asta de minimă rezistenţă, dar de cele mai multe ori vom găsi soluţia ca majoritatea consilierilor să fie de acord cu ceea ce propunem noi”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Acesta spune că nu a discutat cu liderul PNL Dâmboviţa, Mihail Volintiru, după anunţarea ruperii USL.

”Nu am discutat cu preşedintele PNL Dâmboviţa de dinainte de adoptarea bugetului consiliului judeţean. Atitudinea de la buget a consilierilor liberali a fost destul de deranjantă, motivaţia că nu au primit în timp util bugetul şi nu au avut timp să îl studieze este una puerilă, pe de o parte că eu am înaintat cu două zile înainte tot proiectul de buget, pe de altă parte pentru că în buget pe lângă lucrurile obişnuite să spunem, salarii, cheltuieli materiale, care sunt obligatorii pentru orice instituţie publică, nu am făcut altceva decât să cofinanţez proiectele care sunt în derulare şi aprobate pe parcursul a doi ani”, a afirmat Ţuţuianu.

Consilierii judeţeni PNL nu au votat bugetul judeţean pe 2014, acesta a trecut cu votul consilierilor PSD, PDL şi PPDD.

Întrebat despre colaborarea PSD-PNL de la nivel judeţean din perioada USL, Ţuţuianu a răspuns ”până la venirea domnului Volintiru (Mihail Volintiru, preşedintele PNL Dâmboviţa, n.r.) foarte bună, chiar excelentă”.

”După venirea domnului Volintiru cu urcuşuri şi coborâşuri, ultimele două luni o stare practic de necolaborare între PSD şi PNL, situaţie generată de comportamentul domnului Volintiru. Vreau să mai adaug că eu nu confund organizaţia PNL din Dâmboviţa cu domnul Volintiru, în general cu liberalii am avut relaţii foarte bune şi sper să le am în continuare”, a mai spus Ţuţuianu.

Legat de posibilitatea schimbării din funcţie a şefilor de instituţii susţinuţi de PNL, Ţuţuianu spune că schimbările se vor face, dacă va fi cazul, pe criterii de competenţă.

”Personal cred că trebuie schimbaţi oamenii numai pe criterii de competenţă, trebuie văzut în ce măsură fiecare şi-a desfăşurat activitatea şi acolo unde sunt probleme de nerealizare, netranspunere a programului de guvernare, probleme în gestiunea situaţiei din teritoriu se va interveni. Atfel, nu ar însemna, nu, decât să ne dăm permanent unii pe alţii afară”, a declarat Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!