Amatorism şi insulte în comunicarea PNL Dâmboviţa

Amatorism şi insulte în comunicarea PNL Dâmboviţa

PNL Dâmboviţa a remis, luni, presei un comunicat dezlânat, descalificant, pentru care ar trebui să îşi ceară scuze.

În comunicat nu se înţelege la ce anume se referă PNL Dâmboviţa (semnatarul comunicatului) când face referire la ”doamna preşedinte OFPSD”. Preşedinta OFSD (Organizaţia de Femei Social Democrate) este europarlamentarul Viorica Dăncilă. Cel mai probabil, cei din PNL Dâmboviţa se referă la declaraţiile făcute luni de către preşedinta OFSD Dâmboviţa, Claudia Gilia. Liberalii dâmboviţeni au scris greşit şi acronimul Organizaţiei de Femei Social Democrate, dar nu au precizat nici că se referă la organizaţia Dâmboviţa.

Dincolo de aceste greşeli, nu se înţelege nimic din referirea PNL Dâmboviţa la ”doamna preşedinte OFPSD”. Corect ar fi fost să spună la ce anume declaraţii fac referire şi să precizeze numele persoanei care a făcut declaraţiile.

Amatorismul reiese şi din modul în care este conceput comunicatul. Acesta este plin de insulte. De asemenea esenţa comunicatului este că prefectul de Dâmboviţa, Antonel Jijie, s-a folosit de ”spusele unei femei să-şi ascundă bărbăţia”, când de fapt Prefectura Dâmboviţa a remis un comunicat cu un punct de vedere al instituţiei, înaintea celui de la PNL Dâmboviţa.

În comunicatul liberalilor dâmboviţeni sunt folosite expresii licenţioase, care nu îşi au locul în comunicarea oficială a unei organizaţii de partid.

Comunicatul PNL Dâmboviţa a pierdut pe traseu subiectul disputei politice, o hotărâre a Consiliului Local Ulmi.

Comunicat de presă PNL Dâmbovița

5 septembrie 2016 

REF: Bărbăția prefectului se ascunde în spusele unei femei. PNL Dâmbovița avertizează că PSD nu mai e singur pe tarla.

În urma solicitării adresate premierului Cioloș de a-l demite pe prefectul județului Dâmbovița pentru presiuni politice asupra unui primar PNL, domnul Antonel Jîjîie recurge la apărători din oficiu, apărători PSD. Doar așa pot vedea si mai limpede locuitorii județului cât de barbat este prefectul lor când, lipsit de curaj, pune o femeie să-l apere public.

Dacă ar fi om serios și un bărbat adevărat, domnul Jîjîie și-ar asuma un răspuns public referitor la presiunile de care este acuzat și la comportamentul politic pe care îl afișează, în contradicție totală cu funcția deținută, aceea de reprezentant al guvernului în teritoriu, funcție pentru care doamna președinte OFPSD îl poate chestiona direct  și chiar trage la răspundere în privința problemelor guvernamentale pe care le reclamă.

Aparatorul din oficiu PSD, foarte „priceput”, nu contrazice deloc fondul solicitării PNL și nici acțiunea PSD-ului din biroul prefectului, însa nu mai poate de grija PNL. Semn că tot ce a reclamat PNL este adevărat și nu poate fi demontat.

Folosirea lipsită de eleganță a cuvântului „parașutat” de catre aparatorul din oficiu PSD denotă simpatia nedisimulată a persoanei față de întreaga familie a cuvântului „parașută”. În privința meritelor profesionale, în sensul strict al cuvântului, PNL Dâmbovița așteaptă să le prezinte pe ale dumneaei!

Domnul deputat Cezar Preda a fost solicitat de către membrii PNL Dâmbovița să preia conducerea filialei, a format o echipă foarte unită și puternică a PNL Dâmbovița, echipă care o anunță pe doamna pricepută că nici nu va pleca! Domnul Cezar Preda va rămâne la conducerea PNL Dămbovița mai mult timp decât multi de la conducerea PSD Dâmbovița!

În final, PNL Dămbovița le solicită celor doi vicepreședinți ai CJD si domnului Țuțuianu să răspundă singuri dacă doresc, nu să folosească trompete fără muștiuc!

Odată cu demersul inițiat către premierul Cioloș în privinta demiterii prefectului, PNL Dâmbovița avertizează că PSD nu mai e singur pe tarla! PNL va sancționa toate derapajele PSD si va amenda public comportamentul abuziv al membrilor PSD, asumați sau ascunși după fuste.

Filiala PNL Dâmbovița

Înainte ca PNL Dâmboviţa să transmită acest comunicat (luni, ora 15.00), Prefectura Dâmboviţa a trimis un punct de vedere (luni, ora 14.03).

Comunicat de presă Prefectura Dâmbovița (click pentru a deschide)

Drept la replică

Ca urmare a unor articole, apărute în presa locală și națională, în perioada 2-5 septembrie a.c, potrivit căror prefectul județului Dâmbovița, Antonel Jîjîie, ar fi supus primarul localității Ulmi (Bogdan Tița) la presiuni, amenințări și intimidări cu privire la adoptarea hotărârilor Consiliului Local Ulmi, dorim să facem următoarele precizări:

Consiliul Local Ulmi este format dintr-un număr de 13 consilieri locali, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001 privind administraţia publică locală şi Ordinul Prefectului judeţului Dâmbovița nr. 92/2016.

Constituirea Consiliului Local Ulmi s-a realizat abia la a 3-a convocare a consilierilor aleşi la scrutinul din 5 iunie 2016, respectiv în data de 13.07.2016, prin validarea unui număr de 12 consilieri din totalul de 13, nefiind supus validării mandatul consilierului ales pe lista PMP, configuraţia politică a consiliului la acel moment fiind reprezentată de 6 consilieri aleşi pe lista PSD şi 6 consilieri aleşi pe lista PNL.

La sesizarea PSD – Organizaţia Judeţeană Dâmbovița, conform adresei nr. 1004/11.08.2016, prin Ordinul Prefectului nr. 359/18.08.2016, s-a constatat încetarea de drept a mandatului consilierului local Predescu Ștefan înainte de expirarea duratei normale a mandatului acestuia şi declararea ca vacant a locului de consilier local în cadrul Consiliului Local Ulmi.

De la acest moment, autorităţile administraţiei publice locale şi-au îndeplinit atribuţiile cu rea-credinţă, încercând să formeze o majoritate artificială în vederea alegerii viceprimarului prin nevalidarea mandatului consilierului ales pe lista PMP, implicit prin neinvitarea acestuia la şedinţă sau a supleantului, cât şi nevalidarea mandatelor supleanţilor PSD comunicaţi de către această formaţiune politică Consiliului Local Ulmi, în locul domnilor consilieri Predescu Ștefan, Vărzaru Nicolae şi Mureşan Florina, ultimii doi prezentându-şi demisia.

Ca urmare, şedinţa Consiliului Local Ulmi din data de 24.08.2016 încalcă prevederile Legii nr. 215/2001 a administraţiei publice locale, cât şi ale Legii nr. 393/2004 privind statutul aleşilor locali, întrucât s-au adoptat hotărâri nelegale prin crearea unei majorităţi ”artificiale”, respectiv a alegerii viceprimarului localităţii, care s-a realizat prin votul a 5 consilieri locali.

Ţinem să precizăm faptul că numărul consilierilor locali ai comunei Ulmi este de 13, aşa cum a rezultat din procesul-verbal al alegerilor locale din data de 5 iunie 2016, respectiv 6 – PSD, 6 – PNL şi 1 – PMP.

Constituirea consiliului local a fost declarată validă la data de 13.07.2016, când, la şedinţă au participat cel puţin 2/3 din numărul total al consilierilor în funcţie, fiind v,alidaţi şi depunând jurământul în număr de 12 consilieri, urmând ca la următoarea şedinţă care a avut loc în data de 29.07.2016 să fie invitat şi consilierul PMP pentru a-i fi validat mandatul şi a-i depune jurământul. Acest lucru nu s-a întâmplat nici în următoarea şedinţă din 04.08.2016 şi nici în cea din 24.08.2016, rezultând fără echivoc intenţia consilierilor locali de a nu valida mandatele consilierilor declaraţi aleşi. sau a supleanţilor partidelor politice implicate în procesul electoral din data de 5 iunie a.c. şi crearea unor majorităţi nelegale .

Faţă de cele invocate mai sus, hotărârile Consiliului Local Ulmi adoptate fără respectarea dispozițiilor legale vor fi supuse controlului de legalitate exercitat de către Prefect, iar cele apreciate ca nelegale vor fi atacate la instanţa de contencios administrativ, fiind astfel suspendate de drept.

Aceste aspecte au fost discutate cu primarul localității Ulmi, în data de 02.09.2016, la sediul Instituției Prefectului, fără a se exercita asupra acestuia vreo presiune sau amenințare, așa cum se invocă în scrisoarea deschisă adresată de către domnul deputat Cezar Preda, domnului Prim-Ministru Dacian Julien Cioloș, fiind învederată domnului primar, necesitatea respectării prevederilor legale, stipulate de Legea 215/2001 privind administrația publică locală, republicată, și de Legea 393/2004, privind statutul aleșilor locali.

Biroul de presă al Instituției Prefectului

Totul a pornit de la scrisoarea deschisă adresată vineri de către preşedintele PNL Dâmboviţa, Cezar Preda, premierului Dacian Cioloş, prin care care demiterea prefectului de Dâmboviţa, Antonel Jijie. (PNL Dâmboviţa a transmis scrisoarea deschisă către presa locală abia sâmbătă, ceea cea arată din nou amatorism în comunicare).

Comunicat de presă PNL Dâmbovița (click pentru a deschide)

3 septembrie 2016

REF/ Abuz în funcție. La comanda PSD, Prefectul județului Dâmbovița recurge la tactici de intimidare a primarilor PNL. Cezar Preda, președintele PNL Dâmbovița, solicită premierului Cioloș destituirea prefectului Jîjîie

Deputatul PNL Cezar Preda, președintele filialei PNL Dâmbovița, a transmis o scrisoare deschisă premierului Dacian Cioloș prin care îi solicită demiterea lui Antonel Jîjîie din funcție pentru folosirea Instituției Prefectului ca instrument politic de intimidare a aleșilor locali.

În urma validării unui viceprimar în comuna Ulmi, printr-o hotărâre a Consiliului Local din data de 24 august a.c., primarul PNL Bogdan Tița, deși a respectat toate obligațiile legale care îi revin, a fost supus unor presiuni și amenințări politice care îmbracă forme penale. Prefectul Antonel Jîjîie, la comanda PSD, l-a chemat la raport pe primarul comunei Ulmi. În biroul prefectului au fost prezenți și cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Dâmbovița, în frunte cu Alexandru Oprea, vicepreședinte al PSD Dâmbovița. Cei trei au recurs la intimidări de gen mafiot prin care au încercat o revenire asupra hotărârii de Consiliu Local prin care a fost validat un viceprimar al comunei Ulmi.

În fața unui asemenea comportament abuziv, deputatul PNL Cezar Preda a reclamat premierului Dacian Cioloș că este inadmisibil ca prefectul să fie folosit de către PSD pe post de muniție în lupta politică. “Prefectul este reprezentantul Guvernului în teritoriu, nu reprezentantul unui partid politic învestit cu puterea de a șantaja sau de a face presiuni asupra unor aleși locali, atunci când hotărârile luate în mod legal contravin intereselor de partid. Primarul PNL din Ulmi a fost ținta unui complot PSD-Prefect”, precizează președintele PNL Dâmbovița în textul scrisorii deschise.

Totodată, deputatul PNL Cezar Preda a atras atenția asupra faptului că abuzurile comise de actualul prefect se transpun în teroare exercitată asupra primarilor PNL iar acest lucru definește deja o stare de fapt la nivelul județului Dâmbovița, motiv pentru care prefectul Antonel Jîjîie trebuie să fie destituit: „În conformitate cu prevederile legale și cu principiul de depolitizare a administrației publice pe care îl promovați, vă solicit destituirea domnului Antonel Jîjîie din funcția de prefect întrucât este inadmisibil ca Instituția Prefectului să fie folosită politic, ca instrument de intimidare a aleșilor locali”.

În urma celor întâmplate, PNL Dâmbovița precizează că acțiunile de intimidare, șantaj și amenintare ale prefectului ar putea face obiectul unei plângeri penale. Comportamentul politic abuziv va fi reclamat la nivel parlamentar printr-o interpelare semnată de deputații PNL Cezar Preda și Iulian Vladu.

Filiala PNL Dâmbovița

error: Conţinut protejat !!