Andrei Plumb anunţă că nu va candida la vreo funcţie în PSD Dâmboviţa şi nici la locale sau parlamentare

Andrei Plumb anunţă că nu va candida la vreo funcţie în PSD Dâmboviţa şi nici la locale sau parlamentare

Vicepreşedintele PSD Dâmboviţa Andrei Plumb, fiul Rovanei Plumb, a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că nu va candida pentru vreo funcţie în cadrul organizaţiei judeţene de partid la alegerile din 19 ianuarie şi nu va candida nici la alegerile locale sau parlamentare.

„Pe această cale vreau să vă anunţ că am decis să nu candidez la această conferinţă de alegeri, la fel cum nu voi candida nici la alegerile locale, nici la cele parlamentare, pentru nicio funcţie publică sau în interiorul PSD. Rămân în continuare un membru devotat al echipei PSD”, precizează Andrei Plumb.

Acesta explică decizia luată, susţinând că PSD Dâmboviţa are nevoie de o echipă omogenă.

„2020 va fi un an politic complicat, cu două tururi de alegeri, în care se va decide angrenajul politic pentru următorii patru ani. Zbaterile din PSD Dâmboviţa nu ne ajută, avem nevoie de o echipă omogenă pentru a câştiga alegerile, atât aici, cât şi la nivel naţional. Cred cu tărie că fiecare membru al PSD trebuie să pună interesele oamenilor mai presus de interesele sale personale. Pentru că asta înseamnă să fii cu adevărat lider. Simpla aspiraţie de a deţine o funcţie de conducere, oricât de legitimă ar fi această aspiraţie, nu ar trebui să primeze în faţa intereselor comunităţii din care faci parte şi echipei angrenate în proiectele pe care vrei să le realizezi”, susţine Andrei Plumb.

Acesta este contestat în cadrul PSD Dâmboviţa, critici dure la adresa sa formulând recent senatorul Titus Corlăţean care a spus că Plumb nu a dat dovadă de competenţă în calitate de şef de campanie al organizaţiei judeţene la alegerile europarlamentare. Un alt contestatar al lui Andrei Plumb este deputatul Corneliu Ştefan.

„Am observat, cu tristeţe, că poziţia mea în interiorul PSD Dâmboviţa a devenit subiect de campanie electorală. Mi se pare profund greşit că unii colegi au ajuns să împrumute atacurile adversarilor noştri politici într-o dispută internă, în încercarea de a arunca o lumină nefavorabilă asupra experienţei şi performanţei politice pe care Rovana Plumb le-a demonstrat în munca sa pentru România, întotdeauna din partea PSD. Nu m-au deranjat atacurile adversarilor politici, dar în momentul în care poziţia mea creează dispute în interiorul organizaţiei, prefer să fac un pas în spate”, spune Andrei Plumb.

Andrei Plumb nu a candidat nici la alegerile interne anterioare din PSD Dâmboviţa, dar a obţinut funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei, în iunie anul trecut, după ce un alt vicepreşedinte şi-a dat demisia din motive personale.

Funcţia a fost obţinută imediat după alegerile europarlamentare, la care PSD Dâmboviţa a avut rezultate slabe, iar şef de campanie la nivelul organizaţiei judeţene a fost fiul Rovanei Plumb.

În data de 19 ianuarie va avea loc Conferinţa extraordinară de alegeri a PSD Dâmboviţa. Până acum şi-au anunţat candidatura actualul preşedinte Rovana Plumb şi deputatul Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!