ANM: Vremea se va încălzi după 1 iulie, devenind caniculară în anumite zone

ANM: Vremea se va încălzi după 1 iulie, devenind caniculară în anumite zone

Vremea se va încălzi treptat în majoritatea regiunilor țării, începând cu 1 iulie, și va deveni chiar caniculară, săptămâna viitoare, în anumite zone, unde temperaturile vor depăși în medie 30 de grade.

La începutul acestei săptămâni și în jurul datei de 7 iulie sunt posibile precipitații slabe cantitativ în majoritatea regiunilor țării, conform estimării evoluției valorilor termice și a precipitațiilor în intervalul 29 iunie — 12 iulie, publicată pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

În Muntenia, până în jurul datei de 5 iulie, valorile termice vor fi apropiate de regimul termic normal, cu maxime ce se vor încadra, în medie regională, între 26 și 28 de grade și minime între 14 și 16 grade. Apoi, vremea se va încălzi, astfel că, în cea de-a doua săptămână, vremea va deveni călduroasă, local caniculară la câmpie, cu medii ale temperaturilor diurne de până la 34 de grade și a celor nocturne de până la 18 grade. O ușoară instabilitate atmosferică se va produce mai ales în prima săptămână a intervalului și se va caracteriza local și temporar prin averse slabe cantitativ, se arată în prognoza ANM.

La Târgovişte, miercuri şi vineri sunt anunţate maxime de 25 de garde Celsius, marţi maxima va fi de 24 grade Celsius, iar joi de 23 de grade. Temperatura minimă a săptămânii este de 14 grade Celsius.

error: Conţinut protejat !!