Aproape 1.000 de persoane în căutarea unei slujbe, la Bursa locurilor de muncă

Aproape 1.000 de persoane în căutarea unei slujbe, la Bursa locurilor de muncă

Aproape 1.000 de persoane au venit, vineri, la Bursa locurilor de muncă, organizată în Târgovişte, Moreni şi Găeşti, peste 300 dintre participanţi fiind selectaţi în vederea angajării.

Bursa, intitulată ”Bursa primăverii”, a fost organizată de Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa în parteneriat cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Dâmbovița.

Au fost prezenţi circa 80 de agenţi economici care au oferit 650 de locuri de muncă.

”Acţiunea se înscrie pe linia celor iniţiate de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, urmare a promisiunilor pe care noi le-am făcut în campania electorală: că vom face locuri de muncă. Este foarte greu, şi ştiţi şi dumneavoastră, să repari sau să readuci un milion de locuri de muncă distruse în perioada trecută. Această acțiune va continua cu altele”, a declarat vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Ioan Marinescu.

Bursa a vut loc în Târgovişte la  Clubul Studenţilor, în Moreni la Clubul Flacăra şi în Găeşti la Casa de Cultură.

Conform AJOFM Dâmboviţa, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă au beneficiat, la bursă, şi de servicii gratuite de consiliere şi informare privind cariera, formare profesională precum şi alte informaţii legate de piaţa muncii.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa înregistrează în baza de date peste 17.000 de şomeri din care aproape 7.000 sunt femei.

Rata şomajului, la nivelul judeţului Dâmboviţa, este de 8,03%.

error: Conţinut protejat !!