Aproape 500 de accidente în Dâmboviţa, în 2013; cauza principală indisciplina pietonilor

Aproape 500 de accidente în Dâmboviţa, în 2013; cauza principală indisciplina pietonilor

Indisciplina pietonilor şi viteza neadaptată la condiţiile de drum au fost principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere în judeţul Dâmboviţa, anul trecut, când s-au înregistrat aproximativ 500 de accidente, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

”Pe parcursul anului 2013, pe raza judeţului Dâmboviţa au fost înregistrate 479 de accidente rutiere, cu 30 mai puţine comparativ cu anul 2012. Dintre acestea, 162 sunt accidente rutiere grave (…). Analizând principalele cauze generatoare, a reieşit că pe fondul indisciplinei pietonilor s-au produs 95 de accidente rutiere, a vitezei neadaptate la condiţiile de drum 89 de accidente rutiere, iar ca urmare a neacordarea priorităţii de trecere pietonilor 23 şi a vehiculelor 40”, se arată într-un comunicat al IJP Dâmboviţa.

În ceea ce priveşte categoria drumurilor, au fost înregistrate peste 260 de accidente rutiere pe drumurile naţionale ce tranzitează judeţul şi aproape 200 pe drumurile judeţene.

Raportat la mediul producerii accidentelor rutiere, cele mai multe accidente rutiere s-au înregistrat în mediul rural, respectiv un număr total de  322.

”Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţia dâmboviţeană recomandă participanţilor la traficul rutier să  adopte o conduită preventivă şi respecte, cu stricteţe, regulile de circulaţie”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!