Arhiepiscopia Târgovişte: Au apărut calendarele bisericeşti 2015

Arhiepiscopia Târgovişte: Au apărut calendarele bisericeşti 2015

Editura Arhiepiscopiei Târgoviştei a editat calendarul bisericesc pe anul 2015, atât în variantă de perete, cât şi agendă, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte.

”Calendarul se găseşte la toate parohiile şi mânăstirile din Eparhia noastră şi la cele două magazine de obiecte bisericeşti (din Târgovişte, Calea Domnească nr. 261, din cadrul Centrului Social Creştin, şi cel din Bd. Independenţei bl.O3, Sc. A, parter). Având o concepţie grafică deosebită, calendarul bisericesc reprezintă un nelipsit instrument liturgic, atât pentru preoţi, cât şi pentru credincioşi, care pot găsi îndrumare pentru rugăciunea zilnică, prin intermediul mijlocirii sfinţilor din sinaxar”, se arată în comunicat.

În document se mai spune că, în mod tradiţional, calendarul de perete (foaie) este cel mai solicitat de către credincioşi. Cel tip agendă se remarcă prin aceea că are în interiorul său, pe lângă obişnuite îndrumări liturgico-tipiconale, şi o prezentare pe scurt a tematicii omagiale a anului 2015, ”care a fost proclamat de către Sfântul Sinod al Bisericii noastre drept an omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi şi an comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur şi al marilor păstori de suflete din eparhii în Patriarhia Română”.

error: Conţinut protejat !!