Arhiepiscopia Târgoviștei a inaugurat Centrul Social Creştin (video)

Arhiepiscopia Târgoviștei a inaugurat Centrul Social Creştin (video)

Arhiepiscopia Târgovişte a inaugurat, vineri, Centrul Social Creştin, prin care se oferă consiliere, asistenţă socială şi formare profesională. Situat pe Calea Domnească, centrul cuprinde şi un cămin social de tip familial.

”În prejma Sărbătorii Naşterii Domnului suntem aici ca să mulţumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a ajutat să binecuvântăm şi să inaugurăm un centru care are menirea de a-l sluji pe om. Centrul Diaconal Creştin al Arhiepiscopiei Târgovişte are această menire de a încerca să îi ajute pe oamenii în suferinţă, pentru că, din punct de vedere al bisericii, noi trebuie să desfăşurăm o misiune. (…) Creştinul nu trebuie să se rezume numai la învăţătura teoretică, ci trebuie să se refere la fapte. Pe lângă învăţătură, noi trebuie să încercăm să fim de folos oamenilor”, a spus, la inaugurare, arhipiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon.

La inaugurare au fost prezente şi autorităţi locale.

”Voi sprijini parteneriatul pe care îl aveţi cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru că acest cămin funcţionează sub un asemenea parteneriat”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

În alocuţiunea sa, primarul Gabriel Boriga a subliniat importanţa finalizării acestui proiect demarat în urmă cu 3 ani.

error: Conţinut protejat !!