Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă o procesiune cu moaştele Sf. Nifon, „pentru încetarea pandemiei”

Arhiepiscopia Târgoviştei anunţă că, marţi, în municipiu va avea loc o procesiune cu moaştele Sfântului Nifon, „pentru încetarea pandemiei” de coronavirus.

Procesiunea va trece prin faţa spitalelor şi bisericilor.

„Marţi, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, racla cu moaştele Sf. Ier. Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, va fi scoasă în procesiune, în Municipiul Târgovişte. Însoţită de Înaltpreasfinţia Sa, maşina ce va purta moaştele sfântului va trece prin faţa bisericilor şi a spitalelor din municipiu, pentru a invoca mijlocirea Sf. Ier. Nifon înaintea Bunului Dumnezeu, astfel ca oraşul şi judeţul nostru să fie păzit de noua pandemie”, informează Arhiepiscopia Târgoviştei.

Credincioşii sunt invitaţi să urmărească procesiunea de la balcoane.

„Îndemnăm pe toţi credincioşii să privească parcursul procesiunii, de acolo de unde se află, de la geamurile sau balcoanele caselor sau ale blocurilor, ori de la locurile de muncă, unindu-se în rugăciune, fără a se alătura procesiunii în vreun fel, date fiind restricţiile legale din această perioadă. Racla cu Sfintele moaşte va pleca de la Catedrala Mitropolitană, după ce Mitropolitul Nifon va rosti rugăciunea specială pentru încetarea epidemiei”, precizează Arhiepiscopia Târgoviştei.

error: Conţinut protejat !!