Arhiepiscopia Târgoviştei: Atelierul de creaţie ”Tradiţie şi continuitate”

Arhiepiscopia Târgoviştei: Atelierul de creaţie ”Tradiţie şi continuitate”

Elevi de clasa a IX-a au participat, miercuri, la Colegiul ”Constantin Cantacuzino” din Târgovişte, la atelierul de creaţie ”Tradiţie şi continuitate”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgovişte, remis joi.

Elevii au țesut și au brodat motive tradiționale și florale, precum și simboluri religioase, iar una dintre eleve a susținut un moment muzical emoționant, interpretând cântece religioase, precum și cântece vechi populare și patriotice, împreună cu cei prezenți.

Miercuri, 22 februarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, s-a desfășurat, în cadrul parteneriatului dintre Biserică și Școală, la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino”, sub coordonarea doamnei Floricica Ștefan, profesor de Religie, a doamnei Roxana Tanase, profesor de Limba română, si a Pr. Lucian Constantin Mileșan, de la Parohia „Înălțarea Domnului” din Târgoviște, atelierul de creație și meșteșuguri tradiționale românești, intitulat „Tradiție și continuitate”.

La manifestare, au fost participat elevi ai claselor a IX-a, care au fost prezenți la Concursul național „Icoana și școala mărturisirii”, desfășurat în Patriarhia Română.

Aceasta activitate a avut ca obiectiv conștientizarea importanței păstrării valorii tradiției noastre strămoșești și a credinței ortodoxe, într-o lume secularizată.

Au avut loc discuții pe această temă, iar elevii au țesut și au brodat motive tradiționale și florale, precum și simboluri religioase. Eleva Cristina Dabija, interpretă de muzică populară, a susținut un moment muzical emoționant, interpretând cântece religioase, precum și cântece vechi populare și patriotice, împreună cu cei prezenți.

error: Conţinut protejat !!