Arhiepiscopul şi Mitropolitul Nifon, la 14 ani de arhipăstorire la Târgovişte

Arhiepiscopul şi Mitropolitul Nifon, la 14 ani de arhipăstorire la Târgovişte

Mai multe ceremonii aniversare, dedicate împlinirii a 14 ani de arhipăstorire a arhiepiscopului şi mitropolitului Nifon, au avut loc, joi, la Târgovişte.

Evenimentul a debutat, la Catedrala din Târgovişte, cu Sfânta Liturghie.

nifon1

”Cu acest prilej a fost hirotonit întru preot tânărul diacon Ionuț Adrian Pârvulescu, pe seama Parohiei Ghergani, Protoieria Titu, şi slujba de Te Deum, în prezenţa părinţilor consilieri de  la Centrul Eparhial, a părinţilor protopopi, a profesorilor de la şcolile de teologie din Eparhie, a unor stareţi şi stareţe, a unui mare sobor de preoţi şi diaconi, a domnului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, şi a domnului Gabriel Boriga, primarul Municipiului Târgovişte (ambii elogiind personalitatea Ierarhului nostru, în discursurile lor),  dar şi a altor oficialităţi locale, precum şi a numeroşi credincioşi”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

A vaut loc şi o recepţie aniversară, la Reşedinţa Mitropolitană, la care au participat preoţi din judeţ, Corala Catedralei Mitropolitane şi Corala Preoţilor din Arhiepiscopia Târgoviştei, care au oferit un scurt concert de colinde.

nifon2

”În numele preoţilor şi credincioşilor din Eparhia noastră, cuvântul de felicitare a fost rostit de către P.C. Pr. dr. Mihai Stan, directorul Seminarului Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte,  la Catedrală , iar, la Reşedinţă, de către P.C. Pr. Oprea Gugu, Preşedintele Consistoriului Eparhial. În cuvântul său de învăţătură, Înaltpreasfinţitul Părinte NIFON a evidenţiat, atât la Catedrală , cât şi  la Reşedinţa Mitropolitană , semnificaţiile teologice profunde ale Naşterii Domnului şi rolul deosebit al Sfintei Fecioare Maria în istoria mântuirii noastre, acesta fiind şi semnificaţia aşezării sărbătorii de azi, dedicate Maicii Domnului, imediat după Crăciun”, se mai arată în comunicatul Arhiepiscopiei Târgovişte.

error: Conţinut protejat !!