Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit titlul de cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa

Arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei, Nifon, a primit, sâmbătă, în cadrul şedinţei festive a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa.

„Pentru prima dată în istoria judeţului nostru s-a acordat titlul de cetăţean de onoare al judeţului Dâmboviţa. Pentru merite incontestabile, recunoscute pe plan judeţean, naţional şi internaţional, pentru contribuţia domniei sale la promovarea adevăratelor valori, precum şi pentru împlinirile pastoral-misionare, social-fialntropice şi a celor administrative, am avut privilegiul şi onoarea de a-i acorda acest simbol al preţuirii noastre Înaltpreasfinţiei Sale Arhiepiscop şi mitropolit Nifon. Vă suntem recunoscători pentru toată activitatea întreprinsă şi pentru că, în permanenţă, sunteţi un factor de echilibru în viaţa comunităţii noastre, dar şi cel mai bun ambasador pe care îl putea avea judeţul Dâmboviţa”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Şedinţa festivă a CJ Dâmboviţa a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi şi a fost prilejuită de manifestările dedicate Zilelor judeţului Dâmboviţa.

În cuvântul său de mulţumire, Mitropolitul Nifon a apreciat faptul că „acest moment are o încărcătură spirituală extraordinară, căci se desfăşoară sub ocrotirea Sf. Voievod Martir Constantin Brâncoveanu şi înţeleg alegerea acestei locaţii ca un angajament necondiţionat, masiv şi hotărât al conducerii judeţului nostru de a sprijini pe mai departe, cu mai multă putere, Biserica noastră străbună, proiectele ei culturale şi educaţionale, cu acea conştiinţă că ea este instituţia fundamentală, necesară şi simbolică pentru noi, românii, de aceea, trebuie să le arătăm tinerelor generaţii care este specificitatea identităţii noastre naţionale, uriaşul aport al credinţei la mai binele comunităţii noastre locale şi faptul că au datoria istorică de a duce mai departe, nu doar strădaniile şi aspiraţiile noastre, dar şi dezvoltarea judeţului nostru”.

Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează prima ediţie a Zilelor judeţului Dâmboviţa, în perioada 1-5 iunie, marcând 150 de ani de la prima dovadă scrisă a judeţului. În cele cinci zile programul activităţilor include manifestări sportive, concerte, evenimente pentru copii, expoziţii, lansări de carte, târg al meşterilor populari, târg Horeca. Sâmbătă seara se va redeschide Curtea Domnească de la Târgovişte, după lucrări de reabilitare, şi aici va fi un concert Direcţia 5.

error: Conţinut protejat !!