Arhiepiscopul Târgoviştei, decorat de Casa Regală

Arhiepiscopul Târgoviştei, decorat de Casa Regală

Arhiepiscopului şi mitropolitului Târgoviştei, Nifon, i-a fost conferit, joi, la Palatul Peleş din Sinaia, Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer de către regele Mihai I.

Această înaltă distincţie regală i-a fost conferită arhiepiscopului Târgoviştei, aşa cum spune motivaţia decretului, pentru ”conducerea cu blândeţe, înţelepciune şi har a activităţilor internaţionale ale Bisericii Ortodoxe, iar astăzi a Arhiepiscopiei Târgoviştei. Pentru respectul şi afecţiunea faţă de Coroană, de valorile şi principiiile ei. Pentru legăturile atât de strânse, istorice şi spirituale, dintre Arhiepiscopia Târgoviştei şi Familia Regală a României”.

”Precizăm că M.S. Mihai I, alături de membri ai Familiei Regale a României, a vizitat Arhiepiscopia Târgoviştei de câteva ori,un moment notabil fiind cel al participării la ceremoniile legate de comemorarea a 400 de ani de la moartea martirică a lui Mihai Voievod Viteazul şi aniversarea a 500 de ani de la sfințirea Mânăstirii Dealu, la 8 septembrie 2001”, se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

error: Conţinut protejat !!