Arhiepiscopul Târgoviştei, după moartea fetei de la Gura Şuţii: Autorităţile trebuie să depună eforturi pentru a asigura un climat de siguranţă

Arhiepiscopul Târgoviştei, după moartea fetei de la Gura Şuţii: Autorităţile trebuie să depună eforturi pentru a asigura un climat de siguranţă

Arhiepiscopul Târgoviştei, Nifon, a transmis, luni, un mesaj de condoleanţe, după moartea fetei de 11 ani din Gura Şuţii, mesaj în care arată şi că autorităţile trebuie să depună eforturi pentru a asigura un climat de ordine şi siguranţă, astfel încât astfel de fapte să nu se mai întâmple.

„Am aflat, cu profundă tristețe de moartea violentă a tinerei Mihaela Adriana Feraru, din Comuna Gura Șuții, din Arhiepiscopia Târgoviștei. Asasinarea acestei tinere reprezintă un caz de o gravitate extremă, mai cu seamă că, în ultima vreme am tot auzit, din mass-media, de astfel de cazuri, întreaga noastră comunitate fiind tulburată și mâhnită de aceste fapte strigătoare la cer”, se arată în mesajul arhiepiscopului Târgoviştei, Nifon.

În mesaj se arată şi că autorităţile trebuie să ia măsuri astfel încât astfel de fapte să nu semai întâmple.

„Autoritățile competente trebuie să depună eforturi susținute și credibile pentru a asigura un climat de ordine și de siguranță, pentru ca în comunitatea noastră astfel de fapte să nu se mai repete niciodată, deoarece fundamentul bunei dezvoltări a lumii noastre depinde în mod direct de asigurarea dreptului fundamental la existență și de protecția vieții umane”, transmite arhiepiscopul şi mitropolitul Târgoviştei.

În mesaj se arată că toţi avem responsabilitatea de a oferi protecţie copiilor, dreptul la viaţă, copiii reprezentând cea mai de preț comoară a Bisericii, națiunii și lumii noastre.

„Suntem alături de familia greu încercată, asigurându-o de întreaga noastră compasiune, tot sprijinul și solidaritatea noastră, cum altfel suntem alături față de întreaga comunitatea din Comuna Gura Șuții și ne manifestăm speranța că astfel de cazuri nu se vor mai repeta, niciodată, nicăieri, în țara noastră. Dumnezeu să o primească în lumina și iubirea Sa pe tânăra Mihaela Adriana, iar familiei să-i ofere, din belșug, balsamul milostivirii Sale!”, se mai arată în mesajul arhiepiscopului Nifon.

error: Conţinut protejat !!