Automecanica Moreni, memorandum cu firma turcească Nurol Makina ve Sanayi A.S pentru dezvoltarea de produse militare

Automecanica Moreni, memorandum cu firma turcească Nurol Makina ve Sanayi A.S pentru dezvoltarea de produse militare

Uzina Automecanica Moreni a semnat vineri, la împlinirea a 54 de ani de activitate, un Memorandum de înţelegere cu compania turcească Nurol Makina ve Sanayi A.S. document care are în vedere dezvoltarea de produse militare şi sisteme de armament moderne, conform standardelor NATO. Tot vineri, compania de la Moreni, filială a Romarm, a semnat un acord de colaborare cu trei universităţi din ţară, dar şi cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

Uzina Automecanica Moreni, companie aflată în portofoliul Ministerului Economiei, a semnat, vineri,  Memorandumul de înţelegere cu Nurol Makina ve Sanayi A.S.

“Memorandumul urmăreşte dezvoltarea de produse militare şi sisteme de armament moderne, conform standardelor NATO. Răspundem astfel cerinţelor actuale din piaţa internă şi externă”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, prezent la eveniment.

Tot vineri, când se împlinesc 54 de ani de activitate a uzinei de la Moreni, Dâmboviţa, reprezentanţii acesteia au încheiat un acord cu trei universităţi din ţară, dar şi cu Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare.

În contextul vizitei sale la uzina din judeţul Dâmbovişa, ministrul Florin Spătaru a scris, pe Facebook că Ministerul Economiei „va finaliza, pânâ la sfârşitul anului, strategia industriei de apărare după şapte ani de când acest segment industrial nu a mai avut la bază o strategie prevăzută într-un document solid, pragmatic, actualizat şi configurat noilor realităti cu care ne confruntăm”, acesta subliniind că „reformarea industriei de apărare nu este doar imperioasă, ci şi urgentă”.

error: Conţinut protejat !!