Aviz negativ din partea comisiei juridice privind arestarea lui Florin Popescu; decizia se va lua în plen

Aviz negativ din partea comisiei juridice privind arestarea lui Florin Popescu; decizia se va lua în plen

Deputatul Florin Popescu a primit, luni, aviz negativ din partea Comisiei Juridice. S-au înregistrat 50 de voruri „împotriva” solicitării DNA de încuviinţare a arestării preventive, 7 „pentru” şi o abţinere. Popescu este acuzat că a cerut mită 70 de tone de pui.

”Îmi dau cuvântul că nu am mâncat nicio aripă de la acei pui”, a spus Florin Popescu, după decizia comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

După ce acest raport al comisiei va fi trimis Biroului Permanent al Camerei, conducerea Camerei trebuie să convoace plenul în cinci zile lucrătoare pentru a se pronunţa în cazul lui Florin Popescu. Secretarul Camerei Deputaţilor Niculae Mircovici a declarat, joi, că plenul Camerei ar trebui să se pronunţe în acest caz până pe 7 mai.

DNA a cerut aviz pentru arestarea preventivă a lui Florin Popescu, în dosarul în care acesta este acuzat că a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, în valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetăţenilor în campania electorală din iunie 2012.

„Din probele analizate rezultă suspiciunea rezonabilă că faptele pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale, efectuarea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale constau în aceea că, în cursul anului 2012, inculpatul Popescu Florin Aurelian, folosind influenţa şi autoritatea decurgând din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Dâmboviţa a unui partid, i-a cerut administratorului unor societăţi comerciale cantitatea de 50.000 – 60.000 pui grill (60 – 80 tone, cu valoare de peste 400.000 lei) pentru a o distribui în scop electoral cetăţenilor din judeţul Dâmboviţa, în cadrul campaniei electorale pentru alegerile locale din iunie 2012”, a arătat DNA.

error: Conţinut protejat !!