Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul adolescentei din Hulubeşti care a murit căzând noaptea de pe un stâlp

Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul adolescentei din Hulubeşti care a murit căzând noaptea de pe un stâlp

Avocatul Poporului informează, miercuri, printr-un comunicat de presă, că s-a sesizat din oficiu în cazul unei adolescente de 14 ani, din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, care a decedat după ce a căzut de pe un stâlp de înaltă tensiune.

”Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul unei adolescente de 14 ani, din Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, care a decedat după ce a căzut de la 7 metri, de pe un stâlp de înaltă tensiune. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 22, art. 34 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, dreptul la ocrotirea sănătăţii şi protecţia copiilor şi a tinerilor”, se precizează în comunicatul de presă.

Inspecoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa informa pe data de 29 august că fata se juca la ora 3.00 noaptea cu alţi copii, că s-a urcat pe un stâlp şi a căzut.

”Fată de 14 ani din Hulubeşti s-a urcat pe un stâlp şi a căzut de la 7 metri înălţime. Nu a răspuns manevrelor de resuscitare. Din primele date, se pare că aceasta se juca în zona respectivă împreună cu mai mulţi copii. S-a întâmplat la ora 3 noaptea”, susţinea, la data de 29 august, IPJ Dâmboviţa.

Poliţia face cercetări pentru stabilirea cu exactitate a circumstanţelor producerii evenimentului, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

error: Conţinut protejat !!