Bărbat cu mandat european de arestare pentru jaf, vătămare corporală şi reţinere ilegală, depistat de poliţiştii dâmboviţeni

Bărbat cu mandat european de arestare pentru jaf, vătămare corporală şi reţinere ilegală, depistat de poliţiştii dâmboviţeni

Poliţiştii din Dâmboviţa, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Poliţiei Române, au depistat un bărbat, din Târgovişte, căutat de autorităţile din Spania pentru jaf, vătămare corporală şi reţinere ilegală, se arată într-un comunicat al IGPR, remis vineri.

”La data de 2 martie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au depistat un bărbat, de 39 de ani, din Târgovişte, urmărit internaţional. Pe numele său, organele judiciare spaniole au emis un mandat european de arestare, pentru  săvârşirea infracţiunilor de jaf, vătămare corporală şi reţinere ilegală, pe teritoriul Spaniei”, se arată în comunicatul IGPR.

Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Cel în cauză a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, care a emis pe numele său ordonanţă de reţinere, pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat Curţii de Apel Ploieşti, care a dispus măsura arestării preventive pentru 15 zile.

Bărbatul a fost încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, urmând a fi demarate procedurile de predare către autorităţile judiciare din Spania.

error: Conţinut protejat !!