Bărbat înşelat cu peste 20.000 de lei prin metoda accidentul

Bărbat înşelat cu peste 20.000 de lei prin metoda accidentul

Un bărbat de 56 de ani din Dâmboviţa a fost înşelat cu suma de 21.000 de lei prin metoda accidentul, a dat banii unei persoane care s-a prezentat drept avocat şi care i-a spus că o să îi ajute fiul plecat în Italia care a avut un accident rutier.

Poliţiştii dâmboviţeni au fost sesizaţi de un bărbat, de 56 de ani, din Bucureşti, cu privire la faptul că în data de 17 ianuarie 2014, tatăl său a fost contactat telefonic de o persoană necunoscută, care, atribuindu-şi în fals calitatea de avocat, i-a solicitat suma de 11.000 de lei, pe motiv că fiul său, plecat în Italia, a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie de bani.

”În urma discuţiilor telefonice, suspectul s-a deplasat cu un autoturism înscripţionat cu „TAXI”  la domiciliul părţii vătămate, ocazie cu care a ridicat suma de bani solicitată”, ”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa, remis miercuri.

Ulterior, la aproximativ două ore, suspectul a revenit, iar sub pretextul că banii nu sunt suficienţi pentru pretenţiile civile ale persoanei accidentate de fiul său, a mai solicitat părţii vătămate 10.000 de lei.

Poliţiştii efectuează  cercetări în vederea identificării suspectului şi recuperării prejudiciului.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii dâmboviţeni recomandă cetăţenilor să manifeste prudenţă în cazul în care sunt contactaţi telefonic pentru a înmâna bani unor necunoscuţi. De asemenea oamenii sunt sfătuiţi, dacă sunt abordaţi în acest fel, să verifice dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, să ceară date despre unitatea medicală, de Poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi să sune pentru confirmare. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.

”Dacă sunteţi contactat de un „binevoitor”, care vă apelează în numele unei rude apropiate, şi totuşi nu aţi putut verifica veridicitatea informaţiilor, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112 pentru a vă acorda sprijin, nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi reprezentanţii Poliţiei”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!