Bătrân cu larve în răni la picior, ajuns la Spitalul Judeţean Târgovişte de la un centru social

batran-viermi

foto: Adevărul

Un bătrân de 67 de ani cu larve în răni de la picior a ajuns la Spitalul Judeţean Târgovişte de la Centrul de Asistenţă Medico Socială Bucşani, judeţul Dâmboviţa.

S-a întâmplat acum o lună, dar s-a aflat abia acum, după mediatizarea unui caz similar de la Spitalul de Arsuri din capitală.

”În data de 23 iunie, bătrânul a fost adus cu ambulanţa de la Centrul de Asistenţă Medico Socială Bucşani, judeţul Dâmboviţa, pentru consult la Departamentul de Urgenţă, pentru afecţiunile dumnealui cronice de care suferea şi pentru care era asistat, printre acestea numărându-se şi o insuficienţă circulatorie venoasă periferică a membrelor inferioare, respectiv nişte varice cu ulcere varicoase. Una dintre aceste ulceraţii s-a exematizat, iar la momentul la care a fost examinat de către medicii de la Urgenţă şi de către chirurg, la momentul la care s-a făcut toaleta, sub crusta hematică au fost găsiţi nişte viermişori”, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.

Aceasta nu a explicat de ce abia acum sunt făcute publice aceste informaţii. A mai precizat că acum pacientul este în stare bună.

”Pacientul, după ce a fost examinat de toţi medicii specialişti pentru toate afecţiunile dumnealui şi a fost toaletat, examinat, dezinfectat şi i s-au administrat antibiotice, s-au făcut recomandări în scris medicilor de la centru şi celor care îl supraveghează la centrul medico-social pentru continuarea tratamentului, al toaletei plăgii, împreună cu recomandările şi cu reţetele a fost retrimis către centru. La momentul acesta ne-am interesat şi starea lui este bună”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Târgovişte, Elena Firoiu.

error: Conţinut protejat !!