Bătrână din Târgovişte înşelată prin metoda accidentul; a pierdut 5.000 de euro şi bijuterii

Bătrână din Târgovişte înşelată prin metoda accidentul; a pierdut 5.000 de euro şi bijuterii

O femeie de 75 de ani, din Târgovişte, a fost înşelată prin metoda accidentul. I s-a spus la telefon că fiica sa a fost implicată într-un accident şi trebuie să îi trimită bani. Femeia a dat tot ce avea în casă: 5.000 de euro, 1.500 de lei şi mai multe bijuterii de aur.

”În ziua de 06 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi că o femeie, de 75 de ani, din localitate, a fost înşelată prin metoda”Accidentul”. Din cercetări a reieşit că în aceeaşi zi, partea vătămată a fost contactată telefonic de o femeie care s-a recomandat ca fiind prietena fiicei sale şi sub pretextul că aceasta ar fi fost implicată într-un accident de circulaţie, i-a solicitat 5000 de euro, 1500 de lei şi mai multe bijuterii din aur. Ulterior, bănuita s-a deplasat la domiciliul părţii vătămate intrând în posesia bunurilor solicitate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Dâmboviţa.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetări în vederea identificării bănuitei şi recuperării prejudiciului.

Poliţiştii atrag atenţia asupra acestei metode de înşelăciune şi recomandă celor care sunt înştiinţaţi că o rudă a avut accident şi are nevoie de bani să verifice foarte bine şi să nu trimită bani prin necunoscuţi.

”Manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic de persoane necunoscute care, sub pretextul implicării unor rude în accidente de circulaţie, vă solicită bani sau obiecte de valoare. În ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoţională, nu daţi curs solicitării şi verificaţi veridicitatea informaţiilor”, se mai arată în comunicatul IJP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!