Bogdan Jianu (Vlad Ţepeş în spectacolul Dracula): Târgovişte este un oraş încărcat de istorie

mirita-jianu-dracula-02

Actorul Bogdan Jianu, cel care l-a interpretat pe Vlad Ţepeş în spectacolul medieval Dracula ce a avut loc sâmbătă la Curtea Domnească Târgovişte, a declarat că va prezenta un proiect şi pentru Zilele Cetăţii (8 septembrie).

GALERIE FOTO FESTIVAL DRACULA 2015

”Mulţumim lui Dumnezeu, a ieşit bine şi de data asta. Oamenii văd că au apreciat munca noastră şi asta ne face fericiţi şi ne motivează mai mult să venim data viitoare cu un spectacol mult mai bun, să atragem din ce în ce mai mulţi spectatori, nu numai din Târgovişte ci şi din celelalte oraşe. Vom prezenta un proiect şi pentru Zilele Cetăţii în toamnă şi sperăm că vom sta cât mai mult alături de târgovişteni (…). Târgovişte este un oraş încărcat de istorie”, a declarat, după spectacolul Dracula, Bogdan Jianu.

mirita-jianu-dracula-01

Spectacolul medieval ”Dracula – reevocarea unor momente din viaţa marelui voievod Vlad Ţepeş” a fost realizat de trupa de cascadori Lupii Albi.

Cei prezenţi au putut urmări lupte corp la corp, au putut vedea cum au fost traşi în ţeapă hoţi la ordinul domnitorului valah, un turnir, al cărui câştigător a fost „cavalerul fără nume”. Cascadorii de la Lupii Albi, pe lângă săbii şi costume, au impresionat şi prin interpretarea în scenele de luptă şi folosirea mai multor cai pentru a reda cât mai fidel scenele de luptă.

Garda cetăţii, ateliere medievale, târg al meşterilor, concerte la Curtea Domnească au mai făcut parte din Festivalul Dracula de la Târgovişte. Joi a avut loc, chiar lângă Turnul Chindiei, un concert al trupei ”Pasărea Rock”, iar vineri seara a concertat formaţia târgovişteană de heavy metal Trooper. Spectacolul medieval ”Dracula – reevocarea unor momente din viaţa marelui voievod Vlad Ţepeş” a avut loc, sâmbătă seara.

Este a doua ediţie a festivalului, iar administraţia locală vrea ca evenimentul să devină un brand al Târgoviştei.

Organizatorii Festivalului Dracula sunt Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar bugetul evenimentului este de 410.000 de lei.

mirita-jianu-dracula-04

error: Conţinut protejat !!