Cabinet stomatologic pentru urgenţe, la Spitalul Judeţean Târgovişte

Cabinet stomatologic pentru urgenţe, la Spitalul Judeţean Târgovişte

Un cabinet stomatologic va funcţiona, de miercuri, în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște(SJU).

La cabinet vor lucra 12 medici stomatologi. Programul va fi de la 19.00 până la 7.00 dimineața, iar în zilele nelucrătoare non stop.

”Urmare a demersurilor inițiate la Ministerul Sănătății de către președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, astăzi, 16 iulie, a fost inaugurat Cabinetul de stomatologie din cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Târgoviște(SJU). Scopul principal al înființării cabinetului stomatologic îl reprezintă tratarea urgențelor stomatologice pentru cetățenii județului, acestea fiind asigurate de un număr de 12 medici stomatologi care vor asigura permanența”, se arată într-o informare a Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Cabinetul a fost inaugurat, miercuri, în prezența conducerii Spitalului Judeţean Târgovişte, a cadrelor medicale și a oficialităţilor locale.

”Este o solicitare pe care am avut-o de foarte multă vreme de la cetățenii care nu pot apela la servicii de acest tip în afara programului obișnuit al cabinetelor stomatologice din oraș și din județ. Această solicitare a trebuit aprobată de Ministerul Sănătății. Știți foarte bine că, în urmă cu două luni de zile, ne-am întâlnit cu ministrul. Urmare a acelei întâlniri, iată, avem o primă problemă rezolvată. Deocamdată, finanțarea se asigură din veniturile proprii ale Spitalului Județean de Urgență, ne costă circa 30.000 lei lunar. De la 1 septembrie 2014, în cel mai rău de la 1 ianuarie 2015 aceste servicii vor intra în contractul cu Casa. Sunt 12 medici stomatologi care vor asigura permanența”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

error: Conţinut protejat !!