Campanie de sterilizare gratuită a câinilor maidanezi în Târgovişte

Campanie de sterilizare gratuită a câinilor maidanezi în Târgovişte

Primăria Târgovişte în parteneriat cu un ONG va demara, săptămâna viitoare, o campanie de sterilizare gratuită a câinilor maidanezi din municipiu, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, remis vineri.

”Primăria Municipiului Târgovişte în parteneriat cu organizaţia non guvernamentală Sufleţel organizează, în perioada 13 – 19 mai 2014, un număr de 350 de sterilizări gratuite (…).  În condiţiile în care, din data de 1 ianuarie 2015, noua legislaţie în vigoare prevede obligativitatea sterilizării tuturor câinilor, această campanie se doreşte a deveni una lunară”, se arată în comunicatul Primăriei Târgovişte.

Sterilizarea celor 350 de câini se va desfăşura în microraionul 6, strada Bucovinei, bloc 44, scara D, parter, între orele 9.00-19.00.

Autorităţile locale nu au putut preciza care este numărul maidanezilor din Târgovişte, cel mai probabil numărul acestora se ridică la câteva mii. La nivelul municipiului există un singur adăpost pentru câinii fără stăpân, cu o capacitate de 100 de locuri.

Anul trecut, în luna septembrie, Primăria Târgovişte a efectuat cu ajutorul unor voluntari o consultare publică privind eutanasierea maidanezilor. A rezultat că 74% dintre târgovişteni vor eutanasierea câinilor, însă autorităţile nu au luat, până acum, nicio decizie în acest sens.

sufletel

error: Conţinut protejat !!