Carmen Holban : Am participat la Mioveni la inaugurarea spitalului orăşenesc, clădire construită de la zero

Deputatul PSD Carmen Holban a participat, joi, la Mioveni, la inaugurarea spitalului orăşesnesc, clădire construită de la zero.

La eveniment au participat premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

„Inaugurarea de astăzi arată că ne ţinem de cuvânt în privinţa investiţiilor din sănătate. O astfel de investiţie îmi doresc şi la Târgovişte”, a spus Carmen Holban, membru în Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, la inaugurarea spitalului de la Mioveni, că în şapte ani vor fi gata şi spitale regionale.

„Spitalul din Mioveni, povestea a început în urmă cu şapte ani: concepţie, proiectare, execuţie, Spitalele regionale, povestea lor a început în octombrie 2017, când primul teren a fost transmis Ministerului Sănătăţii. Suntem în 2019, avem trei studii de fezabilitate (…), acestea sunt depuse Ministerului Dezvoltării şi se pregătesc cererile de finanţare pentru Bruxelles, la Iaşi am început procedura de licitaţie în paralel. Eu cred că în şapte ani vom avea şi spitale regionale, exact aşa cum am promis”, a spus Pintea.

Prezentă, joi, la Mioveni, premierul Viorica Dăncilă a declarat, că până acum mulţi reproşau guvernanţilor că nu se fac investiţii în sănătate, iar inaugurarea din Argeş arată că se fac investiţii în acest domeniu.

Spitalul de la Mioveni a fost construit de la zero, are şase etaje, 250 de paturi şi a costat 68 de milioane de euro. Joi a avut loc inaugurarea, însă autorităţile locale din Mioveni trebuie să obţină avizele necesare funcţionării unităţii medicale şi să angajeze medici pe posturile neocupate.

„Am venit la recepţie, bineînţeles că orice lucru poate fi interpretat. Până acum, mulţi ne reproşau că nu se face recepţia la niciun spital, că nu facem nicio investiţie în sănătate. Iată că astăzi vin la recepţia acestui spital, vreau să felicit pe domnul primar şi administraţia publică pentru implicare, un spital modern. Am văzut şi aparatura pe care au adus-o în acest spital. Deci se fac investiţii şi cred că acest lucru este important. Este o investiţie la care Guvernul a participat, era normal să vin la această recepţie”, a spus premierul Viorica Dăncilă.

error: Conţinut protejat !!