Carmen Holban, deputat PSD, mesaj de Ziua Drapelului

Carmen Holban, deputat PSD, mesaj de Ziua Drapelului

Ziua Drapelului Naţional este marcată în fiecare an, la 26 iunie. Drapelul este, alături de stemă, sigiliu şi imn, un simbol naţional.

Drapelul Naţional a fost decretat, pentru prima dată ca simbol naţional, de Guvernul revoluţionar provizoriu din Ţara Românească, la 14/26 iunie 1848, având deviza „Dreptate – Frăţie” înscrisă pe el.

„Oriunde ne-am afla, Drapelul nostru ne aduce aminte de casă, de oamenii care au scris istorie și de eroii noștri care, pe câmpurile de luptă, și-au învelit sufletul în mătasea celor mai frumoase culori din lume. Ziua Drapelului, pe care astăzi o sărbătorim, este despre mândria de a fi român și despre sentimentele pe care le trăim la vederea celor trei culori. Am participat, alături de colegi și prieteni, la manifestările dedicate acestui eveniment, precum și la slujba de sfințire a Drapelului, care s-a desfășurat la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște. Cu bucurie am putut observa atât la slujbă, cât și în Piața Tricolorului, prezența tot mai numeroasă a tinerilor la astfel de momente. Este o dovadă de respect, dar și un semn de prețuire față de țara pe care, cu siguranță, toți o iubim. La Mulți Ani!”, transmite deputatul PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

error: Conţinut protejat !!