Carmen Holban, deputat PSD: Protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Carmen Holban, deputat PSD: Protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi

Reprezentanţi ai Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor, al cărei vicepreşedinte este Carmen Holban, au participat la o dezbatere privind protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.

„Singurele bariere care ne despart sunt cele pe care noi înșine le creăm. Ieri (vineri, n.r.), la reședința Excelenței Sale Maria Pía Busta Díaz, Ambasadorul Republicii Chile în România, în calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, alături de colega mea, Rodica Paraschiv, membră a comisiei, doamna Luminița Gheorghiu, expert în Dreptul persoanelor cu handicap, și reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, am discutat despre drepturile persoanelor cu dizabilități. Înainte de toate, este important să conștientizăm că încă mai există prejudecăți și stereotipuri, iar  solidaritatea și empatia sunt cheia transformării luptei pentru drepturile și incluziunea persoanelor cu dizabilități într-un succes”, a spus deputata PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

Conform acesteia, ţara noastră a făcut pași înainte pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

„Am aflat de la doamna María Soledad Cisternas Reyes, fostul Președinte al Comitetului Națiunilor Unite pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, dar și de la Excelența Sa ambasadorul Republicii Uruguay în România, Alberto Antonio Rodriguez Goni, modul în care guvernele celor două țări promovează drepturile persoanelor cu dizabilități, dar și aspecte ce pot fi îmbunătățite, nu doar în Republica Chile și Uruguay, dar și în România. Din punctul vedere al legislației naționale, țara noastră a făcut pași înainte pentru protejarea drepturilor persoanelor cu dizabilități, unul dintre aceștia fiind ordonanţa de urgenţă care a modificat și completat legea privind protecţia şi promovarea drepturilor acestor persoane. Mai sunt aspecte care pot fi și, cu siguranță, vor fi îmbunătățite. Trebuie doar să realizăm că schimbarea pornește de la noi și fiecare dintre noi poate face o diferență”, a mai spus Carmen Holban.

error: Conţinut protejat !!