Carmen Holban: Noua lege a pensiilor, o reparație morală pentru persoanele vârstnice

Deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban susţine că noua lege a pensiilor reprezintă o reparaţie morală pentru persoanele vârstnice. Holban subliniază că legea privind sistemul public de pensii prevede în mod explicit că nicio pensie aflată în prezent în plată nu va putea să fie diminuată.

În calitate de for decizional, Camera Deputaţilor a votat astăzi proiectul privind sistemul public de pensii, după reexaminarea efectuată ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale. Acest act normativ extrem de important pentru îmbunătățirea vieții pensionarilor noștri, a fost adoptat cu 197 voturi „pentru” şi 70 abţineri.

Prin noua lege vor fi majorate pensiile pentru toate categoriile de pensionari, în mod etapizat. În consecință, valoarea punctului de pensie va fi actualizată la 1.265 de lei începând cu 1 septembrie 2019, urmând să ajungă la 1.775 de lei în 2020 şi la 1.875 de lei în 2021. Noua valoare a punctului de referinţă a pensiei va fi de 75 de lei, urmând ca din anul 2022 acesta să se indexeze anual cu rata inflaţiei.

Actul normativ votat astăzi reformează fundamental sistemul public de pensii din temelii şi elimină disfuncționalitățile existente până acum în ceea ce priveşte retribuirea pensionarilor noştri.

Legea privind sistemul public de pensii prevede în mod explicit că nicio pensie aflată în prezent în plată nu va putea să fie diminuată. În cazul în care în urma recalculărilor vor fi cazuri de pensii cu sume mai mici, vor fi păstrate pensiile iniţiale.

Sunt încrezătoare că noua lege a pensiilor va fi promulgată cât mai repede de președintele României, astfel încât pensionarii români să poată beneficia de majorările prevăzute în actul normativ.

Deputat PSD Dâmboviţa,

Georgeta-Carmen HOLBAN

error: Conţinut protejat !!