Carmen Holban, PSD: Am votat creşterea pensiilor cu 40%, PSD a reuşit să facă dreptate românilor

Carmen Holban, PSD: Am votat creşterea pensiilor cu 40%, PSD a reuşit să facă dreptate românilor

Deputatul PSD de Dâmboviţa Carmen Holban spune că prin votul dat de social democraţi în Parlament la rectificarea bugetară s-a făcut dreptate românilor, iar creşterea de 40% a pensiilor a fost susţinută de PSD, în condiţiile în care liberalii doreau o mărire de doar 14%.

PSD a reuşit în plenul comun al Parlamentului de marţi să facă din nou dreptate românilor, prin votul legii privind rectificarea bugetară, care conţine acum o serie de măsuri în favoarea îmbunătăţirii vieţii oamenilor şi pentru respectarea actelor normative aflate în vigoare.

În primul rând, am votat ca majorarea pensiilor să fie de 40%, aşa cum era iniţial în Legea pensiilor votată de Parlament, şi nu de 14%, aşa cum au vrut liberalii.

Este clar că PNL a mutat banii în puşculiţa electorală ca să cumpere voturi şi traseişti la alegerile locale şi parlamentare. Prin vot însă, PSD a mutat banii înapoi la pensii, alocaţii şi la salariile profesorilor.

Pe lângă majorarea cu 40% a punctului de pensie, PSD mai susţine dublarea alocaţiilor, majorarea salariilor profesorilor, sprijinirea administraţiilor locale ale căror bugete au fost consumate pe cheltuieli anti-COVID, prin acordarea de resurse financiare suplimentare, precum şi acordarea finanţării necesare programului Start-Up Nation.

Liberalii mint cu neruşinare că ar fi afectat bugetul prin mărirea pensiilor, deoarece deficitul nu creşte cu niciun leu. Aceeaşi bani sunt mutaţi în interiorul aceluiaşi buget, neexistând niciun impact financiar negativ suplimentar.

Prin suplimentarea bugetelor autorităţilor locale şi introducerea condiţiei ca banii alocaţi să fie proporţionali cu numărul locuitorilor repartizaţi, PSD combate ticăloşia guvernului Orban, care a favorizat de o manieră revoltătoare primarii liberali, în detrimentul localităţilor cu administraţii conduse de PSD, majoritatea dintre acestea neprimind niciun leu.

În consecinţă, celor cinci milioane de pensionari din România li s-a făcut dreptate de PSD, deoarece ar fi fost anormal ca legile să nu se respecte şi seniorii noştri să trăiască după bunul plac al liberalilor.

Carmen Holban, deputat PSD

error: Conţinut protejat !!