Carmen Holban, PSD: Călătoria peste graniţe, mai sigură cu cardul european de sănătate

Carmen Holban, PSD: Călătoria peste graniţe, mai sigură cu cardul european de sănătate

Călătoriile românilor peste granițe, indiferent de motivul acestora, sunt mai sigure datorită cardului european de sănătate, afirmă deputatul PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

 „Documentul, care asigură conaționalilor noștri servicii medicale prompte şi de calitate, a fost solicitat, doar în prima parte a acestui an, de speste 230.000 de români. Acest lucru îmi confirmă faptul că oamenii au înțeles cât de important este să fie asiguraţi într-o lume în continuă mișcare”, spune deputatul Carmen Holban.

Cardul european de sănătate poate fi obţinut uşor.

„Din cauza schimbărilor bruște pe toate palierele, cu războaie, atentate și calamități, românii trebuie să știe că obținerea cardului european de sănătate este simplă, fiind nevoie doar de solicitarea documentului de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate aferentă domiciliului solicitantului. Acum, se poate aplica și online pentru eliberarea documentului, doar prin încărcarea în sistem a unei cereri și a cărții de identitate. Cardul se eliberază în mod gratuit în doar șapte zile lucrătoare și este valabil doi ani. Prin folosirea cardului european de sănătate, mai ales că acesta se poate utiliza în toate țările Uniunii Europene, Marea Britanie și Elveția, vom evita cazuri precum cele în care românii au fost nevoiți să achite sume imense de bani pentru a se însănătoși, sau, mai rău, nu s-au putut trata din cauză lipsei banilor necesari”, mai afirmă Carmen Holban.

error: Conţinut protejat !!