Cazuri de varicelă în creşe şi şcoli din Târgovişte/ DSP: nu știam, am aflat din presă

dsp

Mai multe cazuri de varicelă se înregistrează în creşe, scoli şi licee din Târgovişte, iar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa a remis, joi, un comunicat în care susţine că nu ştia nimic şi a aflat din presă despre aceste cazuri.

Referitor la informatiile  din spatiul media, privitoare  la aparitia unor cazuri de varicela in unitatile de prescolari si scolari din Municipiul Targoviste, facem urmatoarele precizari:

Compartimentul de boli transmisibile din cadrul institutiei noastre nu a fost notificat cu privire la aparitia acestor cazuri de varicela. Din investigatiile efectuate a rezultat ca la nivelul unitatilor de invatamant prescolar exista trei cazuri de varicela, iar in cel gimnazial si liceal s-au diagnosticat alte trei cazuri.

Se remarca situatia aparuta in cadrul creselor din subordinea Directiei de Asistenta Sociala Targoviste, aici fiind inregistrate 18 cazuri: 10 cazuri la Cresa numarul 14, un caz la Cresa numarul 13 si sapte cazuri la Cresa “Degetica”.

Urmarea acestei situatii, Directia de Sanatate Publica Dambovita a instituit urmatoarele masuri specifice:

-dezinfectia spatiilor;

-triaj epidemiologic;

-monitorizarea contactilor prin cabinetele de medicina scolara;

Intrarea in colectivitate a bolnavilor se va face numai cu aviz epidemiologic.

Varicela este o boala infecto-contagioasa cu raspandire universala ce evolueaza endemic-epidemic cu o mare contagiozitate mai ales la copii, chiar si la sugari. Are caracter sezonier si se transmite aerogen. Izolarea bolnavului trebuie sa aiba loc pe perioada contagiozitatii, in primul rand pentru a evita imbolnavirea celorlalti, dar si pentru a evita complicatiile.

Tratamentul va fi prescris numai de catre un medic dupa examinarea pacientului si confirmarea diagnosticului.

 

DIRECTOR EXECUTIV,                               PURTATOR DE CUVANT,

Dr. Sorin STOICA                                 Cons. Marinela POPA

error: Conţinut protejat !!